Gratis Consult    Ervaren Chirurg    Altijd Bereikbaar 

365 dagen per jaar van 8 tot 20 bereikbaar!
    020 305 00 30

Voorhoofdslift

Wat is een Voorhoofdslift?

Wat is een voorhoofdslift?

Een voorhoofdslift, soms ook wel wenkbrauwlift genoemd, is een methode om de wenkbrauwen omhoog te brengen door het gehele voorhoofd iets naar boven te verplaatsen. Tevens  kunnen de  rimpels op het voorhoofd hierdoor verminderen.  Een voorhoofdslift:

 • Verhoogt verzakkende wenkbrauwen die extra druk op de bovenoogleden geven.
 • Plaatst de wenkbrauwen in een alerte en jeugdige positie.
 • Vermindert de horizontale rimpels die zich hebben ontwikkeld op het voorhoofd en vaak ook de rimpels op de neusbrug tussen de ogen. Het verbetert en verzacht de fronslijnen, de verticale plooien die zich ontwikkelen tussen de wenkbrauwen.

Vaak in combinatie met andere ingrepen

Een voorhoofdslift is soms uit te voeren met andere cosmetische ingrepen zoals:

De klassieke versus de endoscopische voorhoofdslift

Er zijn twee manieren om uw voorhoofd en wenkbrauwen te liften:

 • De Klassieke Lift

Met de klassieke voorhoofdslift maak ik een incisie vanaf de oren en van daaruit langs de gehele haarlijn. Een goed plastisch chirurg zorgt er dan voor dat de zichtbaarheid van de littekens minimaal zijn. Ze zijn dan verstopt in de haarlijn.

 • De Endoscopische Voorhoofdslift

Met een endoscopische voorhoofdslift maak ik een paar kleine incisies in de hoofdhuid van het behaarde hoofd (meestal 4, 2 per kant). Eén incisie gebruik ik om een kleine camera (scoop) op een dun buisje onder de hoofdhuid te brengen. Via de andere incisie kan ik, onder zicht van de camera,  met de benodigde gereedschappen de operatie uitvoeren.

 

Vervolgens gebruik ik kleine ankers om het weefsel op bepaalde plaatsen vast te zetten. Omdat de incisies kleine zijn, is deze ingreep veel minder ingrijpend dan een klassieke lift. U zult minimale littekens overhouden aan deze ingreep. Ook de hersteltijd zal kort zijn. Ik voer uitsluitend deze variant van de voorhoofdslift uit.


Wie is geschikt voor een Voorhoofdslift?

Ben ik een goede kandidaat voor een voorhoofdslift?

De meeste volwassen vrouwen zijn geschikt voor plastische chirurgie. Waaraan een ideale kandidaat voldoet ? Bekijk mijn ideale kandidaat voor plastische chirurgie hier.

Een voorhoofdslift kan zeer geschikt zijn voor mensen met:

 • Laag staande wenkbrauwen. Vaak geeft dit een moe en/of boos uiterlijk. Ook hebben mensen vaak hoofdpijn en een bandgevoel over het voorhoofd (door het continue optrekken van de wenkbrauwen).
 • Druk op de bovenoogleden door de zakkende wenkbrauwen
 • Diepe rimpels op het voorhoofd
 • Diepe fronsrimpel tussen de wenkbrauwen

Een voorhoofdslift een oplossing voor uw klachten?

Uiteraard zijn er ook beperkingen aan deze ingreep. Tijdens het consult zal ik uw persoonlijke situatie beoordelen en met u bespreken wat bij u de oorzaak is, welke behandeling het beste resultaat geeft, wat er redelijkerwijs bereikt kan worden maar ook wat de beperkingen zijn.

Voorhoofdslift: Het consult

Het voorhoofdslift consult

Gratis en vrijblijvend advies

Het consult is een heel belangrijk onderdeel van de behandeling. Dit gesprek is vrijblijvend en gratis.  In dit gesprek zullen een aantal belangrijke zaken worden besproken. Allereerst natuurlijk uw verwachtingen van de voorhoofdslift. Op basis van uw specifieke situatie zal ik de meest geschikte behandeling voorstellen en uitleggen welk resultaat u daarvan kunt verwachten.

Uw medische achtergrond is belangrijk

Ook zal ik vragen naar uw medische achtergrond (medische aandoeningen, allergieën, medicijngebruik en  eerdere medische behandelingen).  Daarnaast zal ik tijdens het consult foto’s nemen van het te behandelen gebied en zal ik de meest relevante risico’s en complicaties van een voorhoofdslift bespreken.

Het consult is een gesprek voor u

U krijgt uiteraard de ruimte om vragen te stellen. Dat is ook belangrijk. Het consult is een gesprek voor u en voor niemand anders. Ik probeer u dan ook zo goed mogelijk te informeren. U moet namelijk een weloverwogen keuze kunnen maken ten aanzien van de dokter die u gaat behandelen, de behandeling zelf en de kliniek.

Altijd met Plastisch Chirurg en Consulente

Het consult is meer dan alleen een intake gesprek. Wij vinden het van groot belang dat u tijdens dit gesprek alle informatie heeft om tot een goede beslissing te komen. Daarbij hoort ook praktische informatie rondom de ingreep. U heeft na het gesprek met mij altijd een gesprek met de consulente die u van alle praktische informatie voorziet.

Lees ook:

Hoe gaat een Voorhoofdslift in zijn werk?

Wat gebeurt er tijdens de ingreep?

Stap 1 – Anesthesie ( Verdoving )

Een endoscopische voorhoofdslift vindt onder algehele anesthesie plaats. Na de operatie blijft u nog enkele uren bij ons en daarna kunt u onder begeleiding weer naar huis.

Stap 2 – De incisies

Voor een voorhoofdslift zijn twee operatiemethode geschikt ; de klassieke lift (coronale incisie) en de endoscopische voorhoofdslift (kijkbuis ingreep).

De klassieke lift kan geschikt zijn voor vrouwen met een groot of ‘hoog’ voorhoofd. Een coronale incisie loopt van oor tot oor over de bovenkant van het hoofd en een klein stukje binnen de haargrens. Het voorhoofd kan als het ware worden opgetild zonder dat de hoogte van de voorste haarlijn verandert. Het litteken is wel zichtbaar, maar kan met naar voren gedragen haar worden verborgen.

Ik geef zelf de voorkeur aan de endoscopische voorhoofdslift.  Ik maak dan vier kleine incisies in de beharing. Eén incisie gebruik ik om een dunne buis met een camera onder de huid te brengen. De andere incisie gebruikt ik om een andere buisje in te brengen waarmee ik de speciale instrumenten kan bedienen.

Op deze manier ben ik in staat om het voorhoofd tov het bot  te herpositioneren en daarmee de druk op de ogen en de huidplooien en rimpels op het voorhoofd te verminderen. Uw huid en spieren zet ik vast met oplosbare hechtingen en een tweetal speciale kleine ‘ankertjes’. Voordeel van deze techniek is dat er minimale littekens achterblijven en dat ik tijdens de ingreep zeer precies en gericht de huid en het weefsel kan positioneren. Dit levert dan ook vaak een mooier en duurzamer eindresultaat op!

De kleine incisies worden gesloten met enkele oplosbare hechtingen .

Stap 3 – Het bekijken van de resultaten

Het resultaat van een voorhoofdslift is direct goed zichtbaar.  In eerste instantie kan zwelling optreden en kunnen blauwe plekken verschijnen. Ook lijkt het voorhoofd in de eerste uren wat te hoog te staan. Na verloop van tijd zal dit geleidelijk verdwijnen en zal het voorhoofd en de wenkbrauwen hun definitieve positie innemen. Het voorhoofd en de huid zullen er tevens jonger en soepeler uitzien. Veel mensen krijgen daardoor een jeugdigere en frissere blik.

U mag verwachten dat het resultaat duurzaam is. Er is echter geen garantie, het verouderingsproces gaat gewoon verder en het voorhoofd en de wenkbrauwen zullen in de loop van de jaren weer wat gaan zakken. Het is belangrijk om uw huid altijd goed te beschermen tegen de zon. En ook zal een gezonde levensstijl helpen uw nieuwe verjongde uiterlijk te behouden.

Wat zijn de risico's en complicaties van een Voorhoofdslift?

Is een voorhoofdslift een veilige ingreep?

Een voorhoofdslift is een veilige procedure als het goed wordt uitgevoerd door een ervaren chirurg in een volledige uitgerust en professionele behandelomgeving. Als Plastisch Chirurg heb ik duizenden cosmetische ingrepen uitgevoerd.  Een voorhoofdslift is een hele  veilige ingreep.

Risico’s van een voorhoofdslift kunnen zijn:

 • Haarverlies rond de insnijdingen
 • Verhoogde haargrens
 • Geïrriteerde of droge ogen (tijdelijk)
 • Asymmetrie in het gezicht
 • Gedeeltelijke gezichtsverlamming of spierslapte

Bovenstaande zaken komen niet tot nauwelijks voor, maar ik moet ze u wel vertellen. Uiteraard bespreken we dit uitgebreid tijdens het consult.  Het is belangrijk om daar al uw vragen te stellen. Het is belangrijk dat u met een gerust hart de voorhoofdslift kunt ondergaan.

Gerelateerde behandelingen:
Lees ook:
Bekijk de animatie:
Prijs:
v.a. € 2.800,-
Anesthesie:
Algehele Anesthesie
Verblijf:
Zonder overnachting
Operatieduur:
60 - 90 minuten
Hersteltijd:
1 tot 2 weken
Maak een Afspraak
Laden....