Gratis Consult    Ervaren Chirurg    Altijd Bereikbaar 

365 dagen per jaar van 8 tot 20 bereikbaar!
    020 305 00 30

Ooglidcorrectie


Wat is een ooglidcorrectie?

Wat is een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is een chirurgische ingreep waarbij verslapte huid rondom de ogen wordt gecorrigeerd. Ook eventuele wallen kunnen verholpen worden. De ingreep kan zowel voor de boven- en de onderoogleden worden uitgevoerd of een combinatie van beide. Ook problemen van zwellingen, diepe plooien en vochtzakjes kunnen hiermee opgelost worden.

“Wat zie je er moe uit”

In de loop van de tijd, en soms ook deels als gevolg van aanleg, kan de huid rond de ogen verslappen en gaan overhangen. Ook kunnen diepere lijnen of plooien ontstaan. Met name bij de onderoogleden kan het vetweefsel waarin het oog is ingebed wat meer naar buiten komen.  Hierdoor kunnen  zwellingen (“wallen”) ontstaan. Dit geeft een vermoeid en ouder uiterlijk. Bij de bovenoogleden kan de overhangende huid een zwaar en drukkend gevoel geven.

Een nieuwe frisse uitstraling

Het doel van de ingreep is om uw gezicht weer een open uitstraling te geven en de eventuele klachten weg te nemen. Mensen die informeren naar een ooglidcorrectie hebben vaak herkenbare klachten:

 • Slappe en losse huid die plooien en rimpels veroorzaken en zo de natuurlijke contouren van het ooglid laten verdwijnen. Soms zelfs met bijkomende klachten van slecht zicht en/of vermoeide zware ogen.
 • Overtollige vetophopingen die als een zwelling in de oogleden zichtbaar zijn.
 • Hangende onderoogleden .
 • Wallen onder de ogen.


Wie is geschikt voor een Ooglidcorrectie?

Ben ik een goede kandidaat voor een ooglidcorrectie?

U bent een geschikte kandidaat voor een ooglidcorrectie indien u huidoverschot heeft bij de oogleden en/of wallen en verbetering hiervan nastreeft. Een ooglidcorrectie geeft een strakkere huid en minder zwelling van de oogleden. Dit zal uw uiterlijk wat frisser en jonger doen ogen.

U heeft ‘slaapkamerogen’

Het kan zijn dat uw klachten niet veroorzaakt zijn door verslapte huid of wallen,  maar dat er andere zaken een rol spelen. Denk daarbij aan een opgerekte (hef-) spier van het bovenooglid. Het ooglid kan dan deels over de pupil hangen waardoor de zogeheten slaapkamerogen ontstaan. Het strakker zetten van dit spiertje (levatorplastiek) is dan de oplossing.

Soms is een ‘voorhoofdslift’ effectiever

Ook kan het zijn dat de huid van uw voorhoofd verslapt is of dat hangende wenkbrauwen extra druk op het bovenooglid uitoefenen. Een voorhoofdslift is dan een meer logische en effectievere behandeling.

Een ooglidcorrectie een oplossing voor uw klachten?

Uiteraard zijn er ook beperkingen aan deze ingreep. Tijdens het consult zal ik uw persoonlijke situatie beoordelen en met u bespreken wat bij u de oorzaak is, welke behandeling het beste resultaat geeft, wat er redelijkerwijs bereikt kan worden maar ook wat de beperkingen zijn.

Ooglidcorrectie: Het consult

Het ooglidcorrectie consult

Gratis en vrijblijvend advies

Het consult is een heel belangrijk onderdeel van de behandeling. Dit gesprek is vrijblijvend en gratis.  In dit gesprek zullen een aantal belangrijke zaken worden besproken. Allereerst natuurlijk uw verwachtingen van de ooglidcorrectie. Op basis van uw specifieke situatie zal ik de meest geschikte behandeling voorstellen en uitleggen welk resultaat u daarvan kunt verwachten.

Uw medische achtergrond is belangrijk

Ook zal ik vragen naar uw medische achtergrond (medische aandoeningen, allergieën, medicijngebruik en  eerdere medische behandelingen).  Daarnaast zal ik tijdens het consult foto’s nemen van het te behandelen gebied en zal ik de meest relevante risico’s en complicaties van een ooglidcorrectie bespreken.

Het consult is een gesprek voor u

U krijgt uiteraard de ruimte om vragen te stellen. Dat is ook belangrijk. Het consult is een gesprek voor u en voor niemand anders. Ik probeer u dan ook zo goed mogelijk te informeren. U moet namelijk een weloverwogen keuze kunnen maken ten aanzien van de dokter die u gaat behandelen, de behandeling zelf en de kliniek.

Altijd met Plastisch Chirurg en Consulente

Het consult is meer dan alleen een intake gesprek. Wij vinden het van groot belang dat u tijdens dit gesprek alle informatie heeft om tot een goede beslissing te komen. Daarbij hoort ook praktische informatie rondom de ingreep. U heeft na het gesprek met mij altijd een  naconsult met de consulent die u van alle praktische informatie voorziet.

Lees ook:

 • Het consult
 • Hoe bereid ik mij goed voor op het consult ?
 • Waar moet ik op letten bij mijn keuze voor een behandeling?
 • Welke vragen kan ik stellen ?

Hoe gaat een Ooglidcorrectie in zijn werk?

Wat gebeurt er tijdens de ingreep?

Een ooglidcorrectie procedure omvat een aantal stappen:

Stap 1 – Anesthesie (Verdoving)

Een bovenooglidcorrectie vindt vrijwel altijd plaats onder lokale anesthesie. Deze anesthesie dienen we toe met kleine prikjes onder de huid van het ooglid. U zult tijdens de behandeling volledig bij kennis zijn maar verder geen pijn voelen.

Een onderooglidcorrectie, en ook de combinatie van beide, vindt doorgaans onder lichte algehele anesthesie ( narcose) plaats.  Tijdens het consult zal de beste keuze aan u worden aanbevolen.

Stap 2 – De incisie

De incisies bij een ooglidcorrectie voeren we zo uit dat ze later resulteren in zeer goed verborgen kleine littekens die in een plooi of lijntje liggen. Het verwijderen van overtollige huid  resulteert in een strakkere huid en indien noodzakelijk wordt ook de zwelling van vet / klierweefsel verholpen.

Het onderste ooglid corrigeren we met een incisie net onder de onderste wimperlijn met een uitlopertje naar opzij die ook in een lijntje / rimpel wordt verborgen.  Via deze snede kunnen we overtollige huid verwijderen en overtollig vet verwijderen of verplaatsen.

De wondjes worden gesloten met een ingeweven hechting (zodat je geen steekgaatjes van de hechtingen ziet) met daarover heen een smalle hechtpleister.

 

Stap 3 – Het resultaat

Het eindresultaat van een ooglidcorrectie is niet direct zichtbaar. Zwelling en blauwe plekken kunnen het beeld vertroebelen. Dit zal echter verdwijnen in de eerste weken. Uw oogleden en het gehele ooggebied hebben een verbeterde en strakkere vorm.  Dit resulteert in een jongere, meer uitgeruste  uitstraling en een meer open blik. De vorm van de ogen, en daarmee de blik, zal niet veranderen.

Met het ouder worden zullen huid en spieren weer verslappen. Verslapping van de huid is niet tegen te gaan. Wel kunt u dingen doen om dit te vertragen. Bescherming tegen de zon is belangrijke voorwaarde. Daarnaast hebben roken en het drinken van alcohol een negatief gevolg voor het resultaat.

Herstellen na een Ooglidcorrectie?

Herstellen na een ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep. Het is echter nog steeds een chirurgische ingreep. Na een chirurgische ingreep ontstaat altijd zwelling en zullen wondjes zichtbaar zijn.

De ogen worden na de ingreep  afgedekt met  dunne pleisters.  Een koelbril of koude kompressen kunnen helpen bij het tegengaan van de zwelling.

Uiteraard krijgt u specifieke instructies voor het verzorgen van de ogen en het gebied eromheen.  Lichte zwelling, blauwe plekken en droge ogen zijn bekende ongemakken na een ooglidcorrectie.

Koude kompressen of een koelbril zijn vaak effectief tegen zwelling.   Houd er rekening mee dat u in de eerste dagen pijn en irritatie rond het wondgebied kunt ervaren. Tegen de pijn kunt u het beste paracetamol innemen, sterkere pijnstillers zijn doorgaans niet nodig.

Het is belangrijk om uw ogen goed te beschermen tegen de zon. Het dragen van een gekleurde zonnebril is bijvoorbeeld een goede bescherming totdat het genezingsproces is voltooid.

U ontvangt tijdig de instructie voor de verzorging van uw ogen. U heeft ook alle kans om de juiste vragen te stellen over het herstel.

Wat zijn de risico's en complicaties van een Ooglidcorrectie?

Is een ooglidcorrectie een veilige ingreep?

Een ooglidcorrectie is een veilige ingreep met zeer beperkte risico’s en een zeer geringe kans op complicaties. Ik zal de meest voorkomende risico’s met u bespreken tijdens het consult. Het is belangrijk om het verloop van de ingreep en herstel daarna te begrijpen om te weten wat u zelf kunt doen en moet vermijden om het herstel zo goed mogelijk te laten verlopen.

Mogelijke complicaties bij een ooglidcorrectie

 • Extreme droogheid van de ogen
 • Overgevoeligheid voor zonlicht of ander fel licht.
 • Moeilijkheid bij het sluiten van de ogen
 • Ectropion; een naar buiten gedraaide rand van het onderooglid.
 • Tijdelijk of zelfs permanent verlies van gezichtsvermogen. Er is een zeldzame kans op blindheid.

Tijdens uw consult zal ik de meest voorkomende complicaties  met u bespreken. Het bespreken van de risico’s en complicaties is een belangrijk onderdeel van de voorbereiding op uw ingreep. Op basis hiervan geeft u toestemming de ingreep uit te voeren. Zonder uw toestemming gebeurt dit uiteraard niet.

Lees ook:

 • Plastische Chirurgie : De risico’s en complicaties

 

Gerelateerde behandelingen:
Lees ook:
Bekijk de animatie:

Prijs:
v.a. € 800
Anesthesie:
Lokale of Algehele Anesthesie
Verblijf:
Zonder overnachting
Operatieduur:
30-90 minuten
Hersteltijd:
3 - 10 dagen
Maak een Afspraak
Laden....