Gratis Consult    Ervaren Chirurg    Altijd Bereikbaar 

365 dagen per jaar van 8 tot 20 bereikbaar!
    020 305 00 30

Borstverkleining

Wat is een borstverkleining?

>Wat is een borstverkleining?

Vrouwen met grote en/of hangende borsten hebben daar vaak veel ongemak van. Denk daarbij aan rug-, nek-, en schouderklachten, smetplekken onder de borsten in de zomer, insnijdende schouderbandjes etc. Een borst verkleinende operatie is daar een mogelijke oplossing voor. Bij een borstverkleining wordt de borst weer in verhouding gebracht met het lichaam en wordt de tepel weer op een normale positie geplaatst. Ook kan daarbij het tepelhof verkleind worden omdat deze vaak is uitgerekt. Tijdens de ingreep verwijder ik overtollig vet, klierweefsel en huid, zodat de nieuwe borst niet te zwaar is en zich op een normale positie bevindt. Ook een ongelijkheid in grootte tussen de borsten kan hiermee gecorrigeerd worden.

Borstverkleining is vaak ook een borstlift

Bijkomend voordeel is dat tegelijk met de borstverkleining de borst ook automatisch wordt gelift. De borst en de tepel komen hierbij hoger te liggen hetgeen de borst een jonger uiterlijk geeft. De meeste vrouwen zijn na een borstverkleining dan ook zeer tevreden en opgelucht: de meest  gehoorde opmerking is: “had ik het maar eerder laten doen”.

Soms in combinatie met Liposuctie

Soms vindt chirurgie plaats in combinatie met liposuctie.  In enkele gevallen kan men kiezen voor enkel een liposuctie. Belangrijk nadeel kan zijn dat in dat geval overtollige huid achterblijft of een restant klierweefsel onder de tepel (-hof).

Borstverkleining voor mannen

Mensen met gynaecomastie  ( waarbij mannelijke borsten abnormaal groot zijn) komen ook in aanmerking voor een borst verkleinende operatie (zie “borstverkleining voor mannen)”.

Wie is geschikt voor een Borstverkleining?

Ben ik een goede kandidaat voor een borstverkleining?

De meeste volwassen vrouwen zijn geschikt voor plastische chirurgie. Waaraan een ideale kandidaat voldoet ? Bekijk mijn ideale kandidaat voor plastische chirurgie hier.

De meeste vrouwen voor wie een borstverkleining uitkomst biedt, hebben één of meerdere van onderstaande klachten:

  • pijn rond rug, nek en/of schouders als gevolg van te grote en/of te hangende borsten. Ook kan er gewrichtspijn ontstaan door het grote gewicht van de borsten.
  • de borsten beperken lichamelijke activiteiten of leveren problemen op tijdens het sporten of dagelijkse inspanningen in huis.
  • smetplekken onder de borsten, mn in de zomer
  • inkepingen in de huid van de schouderbandjes van de BH

Is een borstverkleining geschikt voor u?

Herkent u zich in de klachten ? Twijfelt u of een borstverkleining een geschikte ingreep is voor u? Kom dan geheel vrijblijvend bij mij op consult. Ik kan dan op basis van uw lichaamsconditie en uw wensen een veel beter inschatting maken.

 

Borstverkleining: Het consult

Het borstverkleining consult

Gratis en vrijblijvend advies

Het consult is een heel belangrijk onderdeel van de behandeling. Dit gesprek is vrijblijvend en gratis.  In dit gesprek zullen een aantal belangrijke zaken worden besproken. Allereerst natuurlijk uw verwachtingen van de borstverkleining. Op basis van uw specifieke situatie zal ik de meest geschikte behandeling voorstellen en uitleggen welk resultaat u daarvan kunt verwachten.

Uw medische achtergrond is belangrijk

Bij een borstverkleining is het belangrijk om te weten of borstkanker voorkomt in uw familie. Resultaten van eventuele mammogrammen zijn ook zeer relevant en ik vraag u dan ook deze mee te nemen naar het consult.

Tijdens het consult zal ik ook uw borsten moeten controleren en gedetailleerde metingen doen van de grootte en vorm van uw borsten.  Hier zal ik de kwaliteit van de huid beoordelen, maar ook de plaatsing van de tepels en tepelhof.

Het consult is een gesprek voor u

U krijgt uiteraard de ruimte om vragen te stellen. Dat is ook belangrijk. Het consult is een gesprek voor u en voor niemand anders. Ik probeer u dan ook zo goed mogelijk te informeren. U moet namelijk een weloverwogen keuze kunnen maken ten aanzien van de dokter die u gaat behandelen, de behandeling zelf en de kliniek.

Altijd met Plastisch Chirurg en Consulente

Het consult is meer dan alleen een intake gesprek. Wij vinden het van groot belang dat u tijdens dit gesprek alle informatie heeft om tot een goede beslissing te komen. Daarbij hoort ook praktische informatie rondom de ingreep. U heeft na het gesprek met mij altijd een gesprek met een consulente die u van alle praktische informatie voorziet.

Lees ook:

  • Het consult
  • Hoe bereid ik mij goed voor op het consult ?
  • Waar moet ik op letten bij mijn keuze voor een behandeling?

Welke vragen kan ik stellen ?

Hoe gaat een Borstverkleining in zijn werk?

Wat gebeurt er tijdens de ingreep?

Een borstverkleining wordt meestal uitgevoerd door middel van incisies op de borsten met chirurgische verwijdering van het overtollige vet, klierweefsel en huid. In sommige gevallen kan overtollig vet worden verwijderd door middel van liposuctie in samenhang met excisie technieken hieronder beschreven.

De techniek die wordt gebruikt om de grootte van uw borsten te verminderen zal worden bepaald door uw individuele conditie, borst samenstelling, de mate van volumevermindering in combinatie met de hoogte van de tepel, uw persoonlijke voorkeuren en het advies van de chirurg.

Stap 1 – Anesthesie

Een borstvergroting vindt plaats onder algehele anesthesie (narcose).  Hiervoor gelden een aantal regels. De anesthesist en ikzelf zullen u tijdig informeren over deze regels.

Stap 2 – De incisie

Het maken van insneden (incisies) gebeurt op basis van een aftekening die met stift op uw borsten zijn aangebracht. De plaats van de insneden bepalen wij zorgvuldig. Zoveel mogelijk in huidplooien en huidranden. Er zijn verschillende opties:

  • Een cirkelvorming incisie rondom de tepel
  • Het zogeheten ‘sleutelgat’

De incisie heeft de vorm van een sleutelgat of een ‘racket’. Het begint met een incisie rond de tepelhof dat verticaal naar beneden gaat tot aan de borstplooi.

  • Een omgekeerde ‘T’ of een ankervorm

De meeste lijnen zijn verborgen in huidplooien. De lijnen die wel zichtbaar blijven zullen naar verloop van tijd nagenoeg onzichtbaar worden. In een badpak of beha zijn littekens überhaupt niet zichtbaar.

Stap 3 – Het verwijderen van weefsel en herpositionering

Na het maken van de incisie wordt de daadwerkelijke verkleining uitgevoerd en verplaatsen we de tepel. De tepel blijft vastzitten aan de oorspronkelijke bloedvaten en zenuwverbindingen (de zogeheten steel).

Het onderliggende weefsel wordt verplaatst en in de juist nieuwe positie gebracht. In enkele gevallen ( bij extreem grote borsten) kan de tepel ( en tepelhof) losgemaakt worden en getransplanteerd worden naar een hogere positie op de borst. In feite gaat het dan ook om een borstlift.

Stap 4 – Het sluiten van de incisies

De insneden brengen we samen om de nieuwe kleinere borst te vorm. Hechten gebeurt gelaagd en ook in de diepere lagen van het borstweefstel. Dit biedt ondersteuning voor de nieuw gevormde borsten. Het sluiten van de huid doen we vaak met hechtingen, soms huidlijm, en tape. De lijnen van de incisies zijn permanent zichtbaar, maar zullen na verloop van tijd vervagen. Op de lange termijn zult u hier nauwelijks iets van zien.

Stap 5 – Het eindresultaat bekijken

Het resultaat is uiteraard direct zichtbaar.  In eerste instantie zal zwelling het beeld nog wel vertekenen. Incisielijnen zijn direct na de operatie goed zichtbaar, maar zullen in de loop van de komende maanden vervagen. Het resultaat zal met het verstrijken van de tijd en goede verzorging continu verbeteren.

Is een borstverkleining een veilige ingreep?

Is een borstverkleining een veilige ingreep?

Een borst verkleinende operatie is een zeer veilige ingreep. U wordt geholpen door een zeer ervaren chirurg in een volledig gecertificeerde operatieomgeving.  Tijdens het consult stemmen we uw situatie nog eens persoonlijk af op de ingreep. Er kan eigenlijk helemaal niets mis gaan.

In het geval van een borstverkleining kunnen er toch specifieke complicaties optreden:

  • Vermindering, verandering of verlies van gevoel in het tepelgebied; tijdelijk of permanent.
  • Onregelmatigheden in de vorm en omtrek van de borst
  • Asymmetrie van de borsten
  • Overmatige stevigheid ( hardheid) van de borsten
  • Onvermogen om borstvoeding te geven
  • Verlies van huid en borstweefsel ter plaatse van de littekens
  • Verlies of gedeeltelijk verlies van de tepel en tepelhof

Het is ook belangrijk om bewust te zijn van onderstaande risico’s:

  • Een borst of tepelpiercing kan een infectie veroorzaken.
  • Het kan zijn dat u na de ingreep geen borstvoeding meer kunt geven. Bespreek dit goed met uw arts indien u van plan bent borstvoeding te geven.
  • Een borst verkleinende ingreep kan op iedere leeftijd plaatsvinden. Het advies is echter om dit altijd te doen als de borsten volledig ontwikkeld zijn.
  • Een zwangerschap kan een negatieve invloed hebben op het resultaat. Hetzelfde geldt voor grote gewichtsschommelingen. Veel vrouwen doen een borstverkleining dan ook vaak na de laatste zwangerschap.

Bovenstaande komt niet tot nauwelijks voor, maar ik moet het u wel vertellen. Uiteraard bespreken we dit uitgebreid tijdens het consult.  Het is belangrijk om daar al uw vragen te stellen. Het is belangrijk dat u met een gerust hart de borstverkleining kunt ondergaan.

 

Bekijk de animatie:

Prijs:
v.a. € 3900
Anesthesie:
Algehele Anesthesie
Verblijf:
Met overnachting
Operatieduur:
1,5 uur
Hersteltijd:
1 -3 weken
Maak een Afspraak
Laden....