Gratis Consult    Ervaren Chirurg    Altijd Bereikbaar 

We zijn op dit moment telefonisch bereikbaar!
    020 305 00 30


Wat is een Armlift?

Wat is een arm lift?

Een armlift  is een plastisch chirurgische procedure van de bovenarm.  Tijdens de ingreep gebeuren een aantal dingen:

  • Het verwijderen van huidoverschot van de bovenarm dat als slappe huid naar beneden hangt.
  • Het in positie brengen van het onderliggende en ondersteunde weefsel van de bovenarm en daarmee het herstellen van de vorm van de bovenarm.
  • Het verwijderen van lokale vetophopingen in de bovenarm.

Wat veroorzaakt  ‘hangende’  bovenarmen?

De oorzaken van het huidoverschot van de bovenarmen is divers. Bekende oorzaken zijn grote gewichtsschommelingen, erfelijkheid en het ouder worden op zich. De huid verslapt en rekt op waardoor een overschot aan huid ontstaat. Deze hangende huidlappen zijn dan zichtbaar als iemand zijn armen optilt.  Dit is helaas niet met sport of training te verhelpen.

Wie is geschikt voor een Armlift?

Ben ik een goede kandidaat voor een armlift?

De meeste volwassenen  zijn geschikt voor plastische chirurgie. Waaraan een ideale kandidaat voldoet ? Bekijk mijn ideale kandidaat voor plastische chirurgie hier.

Een Armlift kan zeer geschikt zijn voor mensen met:

  • slappe en uitgerekte huid aan de onderkant van de bovenarmen.
  • een relatief stabiel lichaamsgewicht en zonder bovenmatig overgewicht.

Een armlift een oplossing voor uw klachten?

Uiteraard zijn er ook beperkingen aan deze ingreep. Tijdens het consult zal ik uw persoonlijke situatie beoordelen en met u bespreken wat bij u de oorzaak is, welke behandeling het beste resultaat geeft, wat er redelijkerwijs bereikt kan worden maar ook wat de beperkingen zijn.

Armlift: Het consult

Het armlift consult

Gratis en vrijblijvend advies

Het consult is een heel belangrijk onderdeel van de behandeling. Dit gesprek is vrijblijvend en gratis.  In dit gesprek zullen een aantal belangrijke zaken worden besproken. Allereerst natuurlijk uw verwachtingen van de armlift. Op basis van uw specifieke situatie zal ik de meest geschikte behandeling voorstellen en uitleggen welk resultaat u daarvan kunt verwachten.

Uw medische achtergrond is belangrijk

Ook zal ik vragen naar uw medische achtergrond (medische aandoeningen, allergieën, medicijngebruik en  eerdere medische behandelingen).  Daarnaast zal ik tijdens het consult foto’s nemen van het te behandelen gebied en zal ik de meest relevante risico’s en complicaties van een armlift bespreken.

Het consult is een gesprek voor u

U krijgt uiteraard de ruimte om vragen te stellen. Dat is ook belangrijk. Het consult is een gesprek voor u en voor niemand anders. Ik probeer u dan ook zo goed mogelijk te informeren. U moet namelijk een weloverwogen keuze kunnen maken ten aanzien van de dokter die u gaat behandelen, de behandeling zelf en de kliniek.

Altijd met Plastisch Chirurg en Consulente

Het consult is meer dan alleen een intake gesprek. Wij vinden het van groot belang dat u tijdens dit gesprek alle informatie heeft om tot een goede beslissing te komen. Daarbij hoort ook praktische informatie rondom de ingreep. U heeft na het gesprek met mij altijd een  naconsult met de consulent die u van alle praktische informatie voorziet.

Lees ook:

Hoe gaat een Armlift in zijn werk?

Wat gebeurt er tijdens de ingreep?

Een armlift procedure omvat de volgende stappen en duurt meestal 2 tot 2.5 uur:

Stap 1 – Anesthesie ( Verdoving )

Een armlift vindt plaats onder algehele anesthesie (narcose).  Hiervoor gelden een aantal regels. U zult door mij en de anesthesist geïnformeerd worden over deze regels.

Stap 2 – De incisies

De plastisch chirurg maakt een incisies over de gehele lengte aan de binnenkant van de bovenarm. Uiteraard is de exacte locatie zeer afhankelijk van de hoeveelheid en locatie van de overtollige huid. Dit zal ik pas goed kunnen beoordelen tijdens het consult.

In de meeste gevallen loopt de incisie van de oksel tot aan de elleboog. Met deze lange incisie ben ik in straat om huid en weefsel over de gehele arm te verwijderen. Indien gewenst kan liposuctie gelijktijdig plaatsvinden om overtollig vetweefsel te verwijderen.  Indien overtollige huid zicht beperkt tot bepaalde plaatsen op de arm, kan het zijn dat de incisie(s) kleiner zijn.

Na het verwijderen van het weefsel verstevig en positioneer ik het ondersteunende weefsel met inwendige hechtingen. Daarna trek ik de huid strak over de nieuwe vorm van de arm.

De wond wordt gesloten met inwendige en oplosbare hechtingen die dus niet verwijderd hoeven te worden.

Stap 3 – Het bekijken van het resultaat

U zult het resultaat direct waarnemen. De hangende huidlappen aan de onderkant van uw bovenarm zijn verdwenen. Een mooiere en gladdere contour van de arm is het resultaat. Wees wel voorbereid op de aanwezigheid en blauwe plekken. Het eindresultaat zult u pas na enkele weken kunnen zien.

Het litteken, dat op deze plaats nooit een heel dun streepje wordt maar dat zich aan de binnenzijde van de bovenarm bevindt, zal in de loop van de tijd opbleken. Meestal is het ook zo dat de strakke huid van vlak na de operatie weer wat zal oprekken.

  • Lees meer over het herstel
  • Lees meer over het gezonde leefstijl

Wat zijn de risico's en complicaties van een Armlift?

Is een armlift een veilige ingreep?

Een armlift is een veilige procedure als het goed wordt uitgevoerd door een ervaren chirurg in een volledige uitgerust en professionele behandeling omgeving. Als Plastisch Chirurg heb ik duizenden cosmetische ingrepen uitgevoerd.  Mijn antwoord is heel duidelijk; Ja, een armlift is een veilige ingreep.

Complicaties komen niet tot nauwelijks voor, maar ik moet ze u wel vertellen. Uiteraard bespreken we dit uitgebreid tijdens het consult.  Het is belangrijk om daar al uw vragen te stellen. Het is belangrijk dat u met een gerust hart de armlift kunt ondergaan.

 

Gerelateerde behandelingen:
Lees ook:
Bekijk de animatie:

Prijs:
v.a. € 2.700,-
Anesthesie:
Algehele Anesthesie
Verblijf:
Zonder overnachting
Operatieduur:
90 - 180 minuten
Hersteltijd:
2 - 3 weken
Maak een Afspraak
Laden....