Gratis Consult    Ervaren Chirurg    Altijd Bereikbaar 

We zijn op dit moment telefonisch bereikbaar!
    020 305 00 30

Welke vragen stelden andere mensen ?

Uw vragen zijn zeer persoonlijk en daarom niet altijd te voorspellen. In de loop der jaren zie ik wel bepaalde vragen steeds opnieuw voorbijkomen. Ik heb geprobeerd een korte opsomming te maken. Misschien helpt dit u om de juiste keuze te maken.

Heeft u specifiek een opleiding tot plastisch chirurg genoten?

Ja, ik ben opgeleid tot plastisch chirurg. Voorafgegaan door een zesjarige opleiding tot basisarts en een tweejarige opleiding in Algemene Chirurgie. Daarnaast ben ik ook nog gespecialiseerd in (reconstructieve) borstchirurgie en handchirurgie.

Bent u een gecertificeerd plastisch chirurg?

Ja, ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Plastisch Chirurgen ( NVPC) en BIG geregistreerd.

Ben ik een geschikt kandidaat voor plastische chirurgie?

Het antwoord is nooit eenduidig. U bent uniek en daarom zal ik u eerst moeten zien en uw situatie moeten inschatten. Het belang van het consult is hier nogmaals mee aangegeven.

Wie voert de ingreep uit?

Ik ben de behandelend Plastisch Chirurg voor uw cosmetische ingreep. U kunt ervan uitgaan dat ik de ingreep zelf uitvoer met mijn team van operatie assistenten, anesthesisten en het volledige team van Boerhaave Medisch Centrum.

Wordt mijn cosmetische ingreep vergoed?

Gaat u er niet van uit dat plastisch chirurgie vergoed wordt. Plastisch chirurgische (of cosmetische?) ingrepen worden zelden op  basis van een medische indicatie uitgevoerd. Er zijn geen zorgverzekeraars die dit soort behandelingen in het basispakket vergoeden. In het enkele gevallen kan een medische indicatie worden afgegeven. Dan bestaat er een kans dat zorgverzekeraar (een deel van) de behandeling vergoedt. Mijn advies is om dit met uw zorgverzekeraar te bespreken.

U bent zelf verantwoordelijk voor het eventueel indienen van de factuur bij uw zorgverzekeraar. Normaal gesproken gelden de tarieven zoals deze staan op de website van Boerhaave Medisch Centrum.

Op welke manier worden eventuele complicaties behandeld?

Complicaties zijn er van verschillende niveaus. Op acute complicaties zoals bloedingen of infecties reageren wij uiteraard acuut. De plastisch chirurgen of de kliniek zijn altijd bereikbaar in geval van nood en ook altijd in staat om direct te handelen. Voor lange termijn complicaties waarbij het resultaat tegenvalt kan het nodig zijn een hersteloperatie uit te voeren.

Heeft het ziekenhuis waar u opereert de certificering om deze ingreep uit te voeren?

Jazeker. Boerhaave Medisch Centrum is een kliniek met de volwaardige faciliteiten van een ziekenhuis en nog meer. De kliniek en de behandelruimte zijn ISO gecertificeerd en voldoen aan alles eisen die daarbij horen.

Wat kan ik doen om het meest optimale eindresultaat te bereiken?

Open en eerlijk zijn tijdens het consult. En vervolgens goed de adviezen en instructies opvolgen zoals ikzelf en de verpleging u meegeven.