Gratis Consult    Ervaren Chirurg    Altijd Bereikbaar 

We zijn op dit moment telefonisch bereikbaar!
    020 305 00 30

Wat is een liposuctie?

Wat is liposuctie?

Liposuctie is wereldwijd de meest uitgevoerde plastisch chirurgische ingreep. Het woord is afgeleid van het woord ‘lipo’ dat vet betekent. Bij liposuctie of liposculptuur verwijder ik een gedeelte van het onderhuidse vetweefsel door dit weg te zuigen met een buis (cannule).

Wat is het doel van Liposuctie?

Liposuctie verwijdert onderhuids vetweefsel en (her) vormt daardoor specifieke delen van het lichaam. De vorm en proportie van lichaamsgebieden kunnen zo sterk verbeterd worden. Het doel is om het te behandelen gebied in evenwicht te laten zijn met de rest van uw lichaam.

Wat is niet mogelijk met Liposuctie?

Liposuctie is geen methode om af te vallen. Het is geen alternatief voor lichaamsbeweging of een gezond eetpatroon. Het is dus ook geen behandeling voor obesitas (ernstig overgewicht). Niet al het onderhuids vet kan verwijderd worden. Nadat het vetweefsel is verwijderd zal de huid niet krimpen. Door het dragen van speciale drukkleding kan erslapping van de huid worden tegengegaan, waardoor een beter resultaat wordt bereikt. Liposuctie is geen effectieve behandeling voor cellulitis (de kuiltjes in de huid die bij veel mensen voorkomen op de dijen, heupen en billen) of losse hangende huid.

Welke lichaamsgebieden zijn geschikt voor een liposuctie?

Er zijn een aantal plekken in het menselijk lichaam waar vet zich vaak concentreert. Deze vetophopingen zijn geschikt voor een liposuctie behandeling. Ik zet deze behandeling het meest in op de volgende lichaamsdelen:

Dijen
Heupen
Billen
Buik en taille
Bovenarmen
Bovenbenen en knieën
(onder-)kin
Borsten
Liposuctie kan in combinatie met andere behandelingen zoals een borstverkleining of buikwandcorrectie worden uitgevoerd.

Wie is geschikt voor een liposuctie?

Ben ik een goede kandidaat voor liposuctie?

De meeste volwassenen kunnen een plastisch chirurgische ingreep ondergaan. Waaraan een ideale kandidaat voldoet? Met name zijn dat mensen met 1 of enkele specifieke gebieden van het lichaam waar zich hardnekkig vet ophoopt. Bekijk mijn ideale kandidaat voor plastische chirurgie hier.

Een liposuctie kan zeer geschikt zijn voor mensen:

waarvan het huidige gewicht binnen 30% ligt van het ideale gewicht.
met een stevige elastische huid en een goede spierspanning.
met overtollig vetweefsel op verschillende plaatsen op het lichaam dat niet verdwijnt door dieet of lichaamsbeweging.
Is liposuctie een goede oplossing voor u?

Herkent u zich in de beschrijving? Bent u er niet zeker van of u een geschikte kandidaat bent voor een liposuctie? Kom dan geheel vrijblijvend bij mij op consult. Ik kan dan op basis van uw lichaamsconditie en uw wensen een goede inschatting maken van het te behalen resultaat.

Liposuctie: Het consult

Het liposuctie consult

Gratis en vrijblijvend advies

Het consult is een heel belangrijk onderdeel van de behandeling. Dit gesprek is vrijblijvend en gratis. In dit gesprek zullen een aantal belangrijke zaken worden besproken. Allereerst natuurlijk uw verwachtingen van de behandeling. Op basis van uw specifieke situatie en wensen zal ik de meest geschikte behandeling voorstellen en uitleggen welk resultaat u daarvan kunt verwachten.

Uw medische achtergrond is belangrijk

Ook zal ik vragen naar uw medische achtergrond (medische aandoeningen, allergieën, medicijngebruik en eerdere medische behandelingen). Daarnaast zal ik tijdens het consult foto’s nemen van het te behandelen gebied en zal ik de meest relevante risico’s en complicaties van een liposuctie bespreken.

Het consult is een gesprek voor u

U krijgt uiteraard de ruimte om vragen te stellen. Dat is ook belangrijk. Het consult is een gesprek voor u en voor niemand anders. Ik probeer u dan ook zo goed mogelijk te informeren. U moet namelijk een weloverwogen keuze kunnen maken ten aanzien van de dokter die u gaat behandelen, de behandeling zelf en de kliniek.

Altijd met Plastisch Chirurg en Consulente

Het consult is meer dan alleen een intake gesprek. Ik vind het van groot belang dat u tijdens dit gesprek alle informatie heeft om tot een goede beslissing te komen. Daarbij hoort ook praktische informatie rondom de ingreep. U heeft na het gesprek met mij altijd een gesprek met de consulente die u van alle praktische informatie voorziet.

Lees ook:

Het consult
Hoe bereid ik mij goed voor op het consult ?
Waar moet ik op letten bij mijn keuze voor een behandeling?
Welke vragen stelden anderen ?

Hoe gaat een liposuctie in zijn werk?

Wat gebeurt er tijdens de ingreep?

De tijdsduur van een liposuctie varieert zeer sterk, afhankelijk van het aantal locaties en de omvang van de ingreep. De duur kan variëren van 30 minuten tot soms wel 3 uur. De liposuctie procedure omvat de volgende stappen:

Stap 1 – Anesthesie

Liposuctie kan plaats vinden onder lokale verdoving of algehele anesthesie. De lokale verdoving dienen we toe met kleine prikjes onder de huid. U zult tijdens de behandeling volledig bij kennis zijn maar verder geen pijn voelen. Dit is alleen geschikt voor kleine gebieden. Voor grote gebieden, of combinaties van gebieden, vindt de ingreep onder algehele anesthesie plaats. Afhankelijk van de te verwachten hoeveelheid verwijderd vetweefsel kan een overnachting ook noodzakelijk zijn.

Stap 2 – De incisies

Voorafgaand aan een liposuctie maak ik enkele kleine onopvallende incisies (steekgatjes). Nadat de verdoving is toegediend brengen we een holle buis ofwel canule in de gaatjes. Daarna maak ik het vetweefsel los van de huid en het onderliggende weefsel door middel van het inspuiten van liposuctievloeistof. Via diezelfde gaatjes wordt dan met een gecontroleerde beweging met verschillende maten canules het vet afgezogen. Tijdens dit proces wordt continue bekeken hoeveel vet er over blijft en wordt het te behandelen gebied zo egaal mogelijk van het overtollige vet ontdaan.

Stap 3 – Het bekijken van het resultaat

Op het eerste gezicht kan het resultaat behoorlijk vertekenen. Alhoewel in de eerste uren het resultaat goed zichtbaar is treedt hierna snel zwelling en vochtophoping op die op het oog het resultaat teniet doen. Dit vocht zal in de komende weken tot maanden verdwijnen.

U krijgt speciale drukkleding aangemeten die u gedurende 4 weken dag en nacht dient te dragen en daarna nog 2 weken overdag. Deze drukkleding dient niet alleen om de zwelling te bestrijden maar ook om de losgemaakte huid weer snel en goed op de spierlaag te laten vastgroeien zodat de huid niet slap blijft.

Is liposuctie een veilige ingreep?

Liposuctie is een veilige procedure mits die goed wordt uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg in een volledig uitgeruste en professionele behandelingomgeving en met de juiste nazorg omgeven wordt. Bij liposuctie in het Boerhaave MC wordt aan al deze voorwaarden voldaan. Het is zodoende een veilige ingreep.

Specifieke Risico’s bij een liposuctie

Onregelmatige contouren of asymmetrie.
Onregelmatige pigmentatie ( huidverkleuring)
Losse huid, verergering van cellulitis
Schade aan diepere structuren zoals zenuwen, bloedvaten, spieren, longen en buikorganen.
Soms is het nodig om een extra ingreep te doen om overtollige huid te verwijderen. Dit kan met name het geval zijn wanneer grote hoeveelheden vetweefsel zijn weggezogen.

Bovenstaande zaken komen niet tot nauwelijks voor, maar ik moet ze u wel vertellen. Uiteraard bespreken we dit uitgebreid tijdens het consult. Het is belangrijk om daar al uw vragen te stellen. Het is belangrijk dat u met een gerust hart de ingreep kunt ondergaan.

Voor en Na Foto's?

Gerelateerde behandelingen:
Lees ook:
Bekijk de animatie:

Prijs:
v.a. € 900,-
Verblijf:
Met Overnachting of Poliklinisch
Operatieduur:
30 minuten - 3 uur
Hersteltijd:
7 - 14 dagen
Maak een Afspraak
Laden....