Gratis Consult    Ervaren Chirurg    Altijd Bereikbaar 

365 dagen per jaar van 8 tot 20 bereikbaar!
    020 305 00 30

Borstverkleining voor mannen

Gynaecomastie operatieWat is Gynaecomastie?

Wat is Gynaecomastie?

Mannen met gynaecomastie hebben over-ontwikkelde of vergrote borsten. Het kan zich voordoen op iedere leeftijd. Het kan het gevolg zijn van hormonale veranderingen, zwaarlijvigheid of erfelijkheid. Ook kan het gebruik van bepaalde medicijnen / hormonen een oorzaak zijn. Doorgaans is de zwelling bij de borsten deels vet en deels klierweefsel.

‘Mannelijke borsten’

Gynaecomastie kan geestelijk en sociaal zeer veel ongemak veroorzaken. In de volksmond heeft men het vaak over mannelijke borsten.  Dit kan voor de mannen met deze aandoening zeer hinderlijk zijn voor het zelfvertrouwen. Het kan zelfs leiden tot het vermijden van fysieke activiteit en intimiteit. Sommigen doen alles om de aandoening te verbergen.

Wat zijn de kenmerken van Gynaecomastie?

Gynaecomastie  ofwel ‘borstvorming bij de man’ is te herkennen aan een aantal dingen:

 • Bovenmatige aanwezigheid van vet in de borstregio
 • Bovenmatige ontwikkeling van klieren in de borstregio
 • Een overschot aan huid op de borst
 • In uitzonderlijke gevallen zelfs een gehele feminisatie (vervrouwelijking) van de borst

Gynaecomastie kan zowel eenzijdig als tweezijdig ontstaan.

Er is een oplossing voor uw probleem

Gynaecomastie is te verhelpen met behulp van een borst verkleinende operatie. Dit houdt meestal combinatie in van liposuctie en het verwijderen van klieren. Indien er sprake is van een ernstig huidoverschot dan kan dit ook worden verwijderd.  Hieronder leest u meer over de ingreep.

Wat is een gynaecomastie operatie?

Afhankelijk van de uitgangssituatie moet er vet-, klier-, huidweefsel of een combinatie worden verwijderd. Bij echte borstvorming is het weghalen van vet (dmv liposuctie) zelden genoeg en moet er ook het grootste gedeelte van het klierweefsel verwijderd worden. De borst zal hierdoor afvlakken en de vorm van de borst zal verbeteren.

Bij ernstigere gevallen van gynaecomastie kan het gewicht van het borstweefsel ervoor zorgen dat de borst gaat hangen. Het gebied rond de tepel ( tepelhof) kan alleen wat opgerekt zijn maar soms ook de rest van de huid. In dit geval kan ik ook de huid strakker maken en de positie van de tepel aanpassen. Dit gaat wel gepaard met extra littekens.

Wie is geschikt voor een Borstverkleining voor mannen?

Ben ik een goede kandidaat voor een gynaecomastie operatie?

De meeste volwassen mannen zijn geschikt voor plastische chirurgie. Waaraan een ideale kandidaat voldoet ? Bekijk mijn ideale kandidaat voor plastische chirurgie hier.

Geschikte Gynaecomastie kandidaten zijn meestal:

 • Mannen die stabiel zijn in gewicht en waarbij er geen behandelbare oorzaak is voor deze aandoening.
 • Mannen waarbij de borstontwikkeling zich heeft gestabiliseerd.

Een Gynaecomastie operatie de juiste behandeling voor u ?

Herkent u zich in de klachten ? Bent u er niet zeker van of u een geschikte kandidaat bent voor een borst verkleinende ingreep? Kom dan geheel vrijblijvend bij mij op consult. Ik kan dan op basis van uw lichaamsconditie en uw wensen een veel betere inschatting maken.

Borstverkleining voor mannen: Het consult

Het ‘gynaecomastie’ consult

Gratis en vrijblijvend advies

Het consult is een heel belangrijk onderdeel van de behandeling. Dit gesprek is vrijblijvend en gratis.  In dit gesprek zullen een aantal belangrijke zaken worden besproken. Allereerst natuurlijk uw verwachtingen van de behandeling. Op basis van uw specifieke situatie zal ik de meest geschikte behandeling voorstellen en uitleggen welk resultaat u daarvan kunt verwachten.

Goed vooronderzoek is essentieel

Het is van belang om uiteraard de onderliggende oorzaak van de gynaecomastie te bepalen. Ik zal hiervoor enkele diagnostische tests uitvoeren om de onderliggende oorzaak van de gynaecomastie te bepalen. Daarnaast zal ik uw borstvorming controleren.  Het kan zijn dat gedetailleerde metingen van de grootte en vorm noodzakelijk zijn. Ook zal ik de kwaliteit van de huid en de plaatsing van de tepels en tepelhoven bepalen.

Het consult is een gesprek voor u

U krijgt uiteraard de ruimte om vragen te stellen. Dat is ook belangrijk. Het consult is een gesprek voor u en voor niemand anders. Ik probeer u dan ook zo goed mogelijk te informeren. U moet namelijk een weloverwogen keuze kunnen maken ten aanzien van de dokter die u gaat behandelen, de behandeling zelf en de kliniek.

Altijd met Plastisch Chirurg en Consulente

Het consult is meer dan alleen een intake gesprek. Wij vinden het van groot belang dat u tijdens dit gesprek alle informatie heeft om tot een goede beslissing te komen. Daarbij hoort ook praktische informatie rondom de ingreep. U heeft na het gesprek met mij altijd een gesprek met de consulente die u van alle praktische informatie voorziet.

Lees ook:

Hoe gaat een Borstverkleining voor mannen in zijn werk?

Wat gebeurt er tijdens de ingreep?

Een gynaecomastie procedure omvat de volgende stappen en duurt meestal 1 tot 2 uur:

Stap 1 – Anesthesie

De operatie met liposuctie kan uitgevoerd worden met lokale verdoving.  Een operatie waarbij ik huid- en vetweefsel verwijder, gebeurt onder algehele anesthesie. Indien een combinatie van deze twee technieken wordt gebruikt, kan zelfs een overnachting in de kliniek noodzakelijk zijn.

Stap 2 – De incisie

Liposuctie techniek

Indien veel overtollig vetweefsel aanwezig is, kan liposuctie een oplossing zijn. Bij een liposuctie breng ik een dunne holle naald ( canule) in door een kleine incisie in de huid.  Gecontroleerd beweeg ik de canule heen en weer terwijl via de holle buis het overtollige vetweefsel weggezogen wordt.

Excisie techniek

Indien er overtollig huid of borstklierweefsel aanwezig is, gebruik ik de excisie techniek. Dit is ook de techniek die ik gebruik bij het corrigeren en herpositioneren van de tepel indien nodig. De posities van de incisies verschillen onder de specifieke omstandigheden, het kan alleen een sneetje onder het tepelhof zijn, al dan niet met een kleine horizontale uitloper, of in geval van complete borstvorming een anker-patroon

Combinatie van liposuctie & excisie techniek

Uiteraard kunnen bovenstaande technieken ook gecombineerd worden uitgevoerd. De praktijk leert dat de combinatie van liposuctie met beperkt verwijderen van de klierrest het beste resultaat geeft.

Stap 3 – Het sluiten van de incisies

Met gelaagde hechtingen sluiten we de incisies. Het borstweefsel en de huid hechten we met oplosbare hechtingen aan de binnenzijde van de huid.

Stap 4 – Bekijken van het resultaat

De resultaten van de gynaecomastie operatie zijn direct zichtbaar. Littekens zijn permanent, maar zullen snel vervagen. De meeste incisie lijnen zijn verborgen in de natuurlijke borstplooi. Andere zullen wel zichtbaar zijn op het borstoppervlak. Dit is permanent, maar ze zullen in de loop van de tijd vervagen en aanzienlijk verbeteren.

Wat zijn de risico's en complicaties van een Borstverkleining voor mannen?

Is de behandeling van gynaecomastie een veilige procedure?

De behandeling van Gynaecomastie is een veilige procedure als het goed wordt uitgevoerd door een ervaren chirurg in een volledige uitgerust en professionele behandel omgeving.  Als Plastisch Chirurg heb ik duizenden cosmetische ingrepen uitgevoerd.  Een gynaecomastie operatie is dus  een veilige ingreep.

Gynaecomastie chirurgie risico’s

 • Asymmetrie
 • Vervorming van de borst / tepelhof
 • Onregelmatigheden in de vorm van de borst
 • Vermindering of verandering van gevoel in de tepel of het borstgebied.
 • Vochtvorming onder de borst

Bovenstaande komt niet tot nauwelijks voor, maar ik moet het u wel vertellen. Uiteraard bespreken we dit uitgebreid tijdens het consult.  Het is belangrijk om daar al uw vragen te stellen. Het is belangrijk dat u met een gerust hart de gynaecomastie operatie kunt ondergaan.

Gerelateerde behandelingen:
Lees ook:
Bekijk de animatie:
Prijs:
v.a. € 1.500,-
Verblijf:
Met overnachting
Operatieduur:
1 - 2 uur
Hersteltijd:
7-14 dagen
Maak een Afspraak
Laden....