Gratis Consult    Ervaren Chirurg    Altijd Bereikbaar 

We zijn op dit moment telefonisch bereikbaar!
    020 305 00 30

Schaamlipcorrectie


Wat is een schaamlipcorrectie?

Wat is een schaamlipcorrectie?

Een labiaplastiek, gewoonlijk aangeduid als schaamlipcorrectie, is een ingreep van de vrouwelijke genitaliën. De zogeheten labia minora (kleine schaamlippen) worden daarbij verkleind.

Welke klachten ervaren vrouwen?

Het probleem is dat de binnenste schaamlippen in meer of mindere mate buiten de grote schaamlippen uitsteken. Buiten het feit dat veel vrouwen dit niet mooi vinden, kan het ook behoorlijk fysiek ongemak opleveren. Vrouwen klagen bijvoorbeeld over pijn bij het dragen van strakke kleding en bijvoorbeeld bij het fietsen. Ook seksuele gemeenschap kan pijnlijk zijn.

Waardoor ontstaan vergrote schaamlippen?

De lengte van de kleine schaamlippen kan aangeboren zijn. Andere vrouwen ontwikkelen dit echter pas na een bevalling of zonder aanwijsbare reden tijdens het ouder worden.

Wanneer is een schaamlipcorrectie een goede oplossing?

Vrouwen die zich herkennen in bovenstaande klachten kunnen geholpen zijn met een schaamlipverkleining. De meeste vrouwen willen een schaamlipcorrectie omdat zij fysiek ongemak ervaren ofwel omdat zij het uiterlijk van de schaamlippen niet mooi vinden.

Deel uw klachten tijdens een consult

Het zijn veelvoorkomende klachten, die bij veel vrouwen onbespreekbaar blijven. Dat is niet nodig. Tijdens een consult kan ik uitgebreid naar uw klachten luisteren en de mogelijkheid van een schaamlipcorrectie voor u bespreken. Wees daar niet terughoudend in. Het consult is kosteloos en vrijblijvend.

Ben ik een goede kandidaat voor een Schaamlipcorrectie?

Ben ik een goede kandidaat voor een schaamlipcorrectie?

De meeste volwassen vrouwen zijn geschikt voor plastische chirurgie. Waaraan een ideale kandidaat voldoet ? Bekijk mijn ideale kandidaat voor plastische chirurgie hier.

Vrouwen die in aanmerking komen voor een schaamlipcorrectie hebben vaak één of meerdere van onderstaande klachten:

  • vergrote, uitstekende binnenste schaamlippen
  • Pijn en / of irritatie van de schaamlippen. Voornamelijk tijdens bepaalde activiteiten ( zoals fietsen of vrijen) of tijdens het dragen van bepaalde kleding.
  • Schaamtegevoelens over het uiterlijk van de schaamlippen.

Een schaamlipcorrectie een oplossing voor uw klachten?

Uiteraard zijn er ook beperkingen aan deze ingreep. Tijdens het consult zal ik uw persoonlijke situatie beoordelen en met u bespreken wat bij u de oorzaak is, welke behandeling het beste resultaat geeft, wat er redelijkerwijs bereikt kan worden maar ook wat de beperkingen zijn.

Schaamlipcorrectie: Het consult

Het schaamlipcorrectie consult

Gratis en vrijblijvend advies

Het consult is een heel belangrijk onderdeel van de behandeling. Dit gesprek is vrijblijvend en gratis.  In dit gesprek zullen een aantal belangrijke zaken worden besproken. Allereerst natuurlijk uw verwachtingen van de schaamlipcorrectie. Op basis van uw specifieke situatie zal ik de meest geschikte behandeling voorstellen en uitleggen welk resultaat u daarvan kunt verwachten.

Uw medische achtergrond is belangrijk

Ook zal ik vragen naar uw medische achtergrond (medische aandoeningen, allergieën, medicijngebruik en  eerdere medische behandelingen).  Daarnaast zal ik tijdens het consult foto’s nemen van het te behandelen gebied en zal ik de meest relevante risico’s en complicaties van een schaamlipcorrectie bespreken.

Het consult is een gesprek voor u

U krijgt uiteraard de ruimte om vragen te stellen. Dat is ook belangrijk. Het consult is een gesprek voor u en voor niemand anders. Ik probeer u dan ook zo goed mogelijk te informeren. U moet namelijk een weloverwogen keuze kunnen maken ten aanzien van de dokter die u gaat behandelen, de behandeling zelf en de kliniek.

Altijd met Plastisch Chirurg en Consulente

Het consult is meer dan alleen een intake gesprek. Wij vinden het van groot belang dat u tijdens dit gesprek alle informatie heeft om tot een goede beslissing te komen. Daarbij hoort ook praktische informatie rondom de ingreep. U heeft na het gesprek met mij altijd een gesprek met de consulente die u van alle praktische informatie voorziet.

Lees ook:

Hoe gaat een Schaamlipcorrectie in zijn werk?

Wat gebeurt er tijdens de ingreep?

Een schaamlipcorrectie omvat een aantal stappen en duurt gemiddeld 30 minuten:

Stap 1 – Anesthesie ( Verdoving )

Een schaamlipcorrectie vindt vrijwel altijd plaats onder lokale anesthesie. U krijgt van tevoren een verdovende zalf die op de schaamlippen aangebracht dient te worden. Hierdoor zult u de prikjes van de plaatselijke verdoving niet of nauwelijks voelen. In enkele gevallen krijgen mensen een klein roesje. U zult tijdens de behandeling volledig bij kennis zijn maar verder geen pijn voelen.

Stap 2 – De incisie

Er zijn meerdere technieken voor verkleining van de  schaamlippen, ik gebruik daarvoor de Excisie techniek (andere technieken zijn bv de Z-plastiek en de ALTER-methode).

De Excisie techniek wordt een reep van de buitenrand van de kleine schaamlippen weggesneden. Dit is de meest toegepaste procedure. Ik gebruik hiervoor een diathermisch mes die als voordeel heeft dat het meteen de kleine bloedvaatjes in de huid / slijmvlies dicht. Dit scheelt in zwelling en daarmee in pijn.
De wond wordt gesloten met oplosbare hechtingen.

 

Stap 3 – Het bekijken van het resultaat

Nadat de hechtingen zijn aangebracht is het resultaat direct zichtbaar. Het resultaat is uiteraard nog niet optimaal door eventuele zwelling en lichte bloedingen.

Wat zijn de risico's en complicaties van een Schaamlipcorrectie?

Is een schaamlipcorrectie een veilige ingreep?

Een schaamlipcorrectie is een veilige procedure als het goed wordt uitgevoerd door een ervaren chirurg in een volledige uitgerust en professionele behandelomgeving. Als Plastisch Chirurg heb ik duizenden cosmetische ingrepen uitgevoerd.  Een schaamlipcorrectie is dus  een veilige ingreep.

Specifieke risico’s van een schaamlipverkleining kunnen zijn:

  • Aanhoudende pijn bij het lopen
  • Asymmetrie
  • Wondgenezingsstoornissen

Bovenstaande komt niet tot nauwelijks voor, maar ik moet het u wel vertellen. Uiteraard bespreken we dit uitgebreid tijdens het consult.  Het is belangrijk om daar al uw vragen te stellen. Het is belangrijk dat u met een gerust hart de schaamlipcorrectie kunt ondergaan.

 

Gerelateerde behandelingen:
Lees ook:
Bekijk de animatie:

Prijs:
€ 1.000,-
Anesthesie:
Lokale Verdoving
Verblijf:
Zonder overnachting
Operatieduur:
30 minuten
Hersteltijd:
7 - 14 dagen
Maak een Afspraak
Laden....