Gratis Consult    Ervaren Chirurg    Altijd Bereikbaar 

365 dagen per jaar van 8 tot 20 bereikbaar!
    020 305 00 30


Wat is een borstlift?

Wat is een borstlift?

Een borstlift, ook wel bekend onder de medische term mastopexie, verstevigt en verhoogt de borsten door het verwijderen van overtollige huid en het omhoog brengen van het borstweefsel en de tepel.  De borst krijgt een nieuwe vorm en een stevigere ondersteuning.

Borstlift neemt toe in populariteit

Het aantal borstliften is sinds 2000 met 70% gegroeid en het overtreft zelfs de borstvergroting met implantaten.  Een borstlift is vaak een goede aanvullingen op andere borstingrepen zoals een borstvergroting of borstverkleining.

Jonger en jeugdiger uiterlijk na een borstlift

Een borstlift kan ook helpen bij het verkleinen van het tepelhof, dat om verschillende redenen kan zijn vergroot. Een borstlift heeft het effect dat u een jonger figuur krijgt en  jeugdige en stevige vorm en positie van de borsten.

Waarom gaan mijn borsten hangen?

Vrouwelijke borsten verliezen vaak de jeugdige vorm en stevigheid na verloop van tijd. Deze veranderingen en ook een verminderde huidelasticiteit kunnen het gevolg  zijn van:

 • Zwangerschap
 • Gewichtsschommelingen
 • Het geven van borstvoeding
 • Veroudering
 • Zwaartekracht
 • Erfelijkheid

Een borstlift is GEEN borstvergroting of borstverkleining

Een borstlift zal NIET de grootte van uw borsten significant veranderen. Na een lift ogen de borsten eerder iets kleiner. Indien uw vollere borsten wenst, dan kunt u ook kiezen voor borstlift in combinatie met een borstvergroting. Indien u juist kleinere borsten wenst, overweeg dan een borstverkleining.

Wie is geschikt voor een Borstlift?

De meeste volwassen vrouwen zijn geschikt voor plastische chirurgie. Waaraan een ideale kandidaat voldoet ? Bekijk mijn ideale kandidaat voor plastische chirurgie hier.

Een borstlift kan zeer geschikt zijn voor vrouwen met:

 • Platte, hangende en langwerpige gevormde borsten.
 • Tepels en tepelhoven die naar beneden wijzen.
 • Een uitgerekte huid waardoor de borst uitzakt
 • Huidirritatie / smetten onder de borsten

Is een borstlift geschikt voor u?

Herkent u zich in de klachten ? Bent u er niet zeker van of u een geschikte kandidaat bent voor een borstlift? Kom dan geheel vrijblijvend bij mij op consult. Ik kan dan op basis van uw lichaamsconditie en uw wensen een veel betere inschatting maken.

Borstlift: Het consult

De borstlift: Consult

Gratis en vrijblijvend advies

Het consult is een heel belangrijk onderdeel van de behandeling. Dit gesprek is vrijblijvend en gratis.  In dit gesprek zullen een aantal belangrijke zaken worden besproken. Allereerst natuurlijk uw verwachtingen van de borstlift. Op basis van uw specifieke situatie zal ik de meest geschikte behandeling voorstellen en uitleggen welk resultaat u daarvan kunt verwachten.

Uw medische conditie en achtergrond is belangrijk

Bij een borstlift is het belangrijk om te weten of borstkanker voorkomt in uw familie. Resultaten van eventuele mammogrammen zijn ook zeer relevant en ik vraag u dan ook deze mee te nemen naar het consult.

Tijdens het consult zal ik ook uw borsten moeten controleren en gedetailleerde metingen doen van de grootte en vorm van uw borsten.  Hier zal ik de kwaliteit van de huid beoordelen, maar ook de plaatsing van de tepels en tepelhof.

Het consult is een gesprek voor u

U krijgt uiteraard de ruimte om vragen te stellen. Dat is ook belangrijk. Het consult is een gesprek voor u en voor niemand anders. Ik probeer u dan ook zo goed mogelijk te informeren. U moet namelijk een weloverwogen keuze kunnen maken ten aanzien van de dokter die u gaat behandelen, de behandeling zelf en de kliniek.

Altijd met Plastisch Chirurg en Consulente

Het consult is meer dan alleen een intake gesprek. Wij vinden het van groot belang dat u tijdens dit gesprek alle informatie heeft om tot een goede beslissing te komen. Daarbij hoort ook praktische informatie rondom de ingreep. U heeft na het gesprek met mij altijd een gesprek met een consulente die u van alle praktische informatie voorziet.

Lees ook:

Hoe gaat een Borstlift in zijn werk?

Wat gebeurt er tijdens de ingreep?

Een borstlift kan ik uitvoeren door middel van verschillende technieken met bijbehorend incisie patronen.  De keuze voor de beste techniek voor u is afhankelijk van :

 • Grootte en vorm van de borst.
 • Grootte en positie van de tepels.
 • De mate van verzakking van de borsten.
 • De kwaliteit en elasticiteit van de huid.
 • De hoeveelheid extra huid die is ontstaan door de hangende borsten.

Stap 1 – Anesthesie

Een borstlift vindt plaats onder algehele anesthesie (narcose).  Hiervoor gelden een aantal regels. De anesthesist en ikzelf zullen u tijdig informeren over deze regels.

Stap 2 – De incisie

Zoals eerder aangegeven is het gekozen incisiepatroon afhankelijk van de specifieke situatie. In de meeste gevallen zijn er drie technieken te onderscheiden. De locatie van de incisies kan zijn:

 • Rondom de tepelhof (zgn Benelli lift)
 • Rondom de tepelhof en dan verticaal naar beneden van de tepelhof naar de borstplooi (zgn LeJour methode)
 • Rond de tepelhof en dan verticaal naar beneden naar borst plooi en ook nog horizontaal langs de borst plooi (anker litteken).

De eerste twee methodes zijn alleen geschikt voor een beperkte lift en als de borsten niet erg groot zijn. De meest gebruikte methode bij lifting en/of verkleining is de anker methode.

Stap 3 – Het positioneren en vorm van de borsten

Nadat de incisies zijn gemaakt vindt het daadwerkelijke ‘liften’  van het borstweefsel plaats. Het onderliggende borstweefsel wordt losgemaakt van de borstspier en omhoog gebracht en geeft daarmee de nieuwe vorm en stevigheid aan de borst.

Vervolgens verplaats ik ook de tepel en de tepelhof naar een natuurlijke, meer jeugdige hoogte. Vaak zijn de tepelhoven ook uitgerekt en zal ik tijdens de ingreep de tepelhoven wat verkleinen.

Ten slotte verwijder ik het overtollige huidweefsel zodat de buitenkant van de borst strakker wordt, de borst goed in zijn nieuwe vorm wordt gehouden en de borst mooi in positie blijft.

Stap 4 – Het sluiten van de incisies

Met gelaagde hechtingen sluiten we de incisies. Het borstweefsel en de huid hechten we met oplosbare hechtingen zodanig dat er geen hechtingen aan de buitenkant zitten. Ik gebruik ook geen drains, er hoeft dus niets verwijderd te worden.

De onderste incisie lijnen zijn verborgen in de natuurlijke borstplooi. De andere zullen wel zichtbaar zijn op het borstoppervlak maar deze littekens zullen vervagen en aanzienlijk verbeteren na verloop van tijd.

Stap 5 – Bekijken van het resultaat

De resultaten van uw operatie zijn direct zichtbaar.

Het resultaat van een borstlift?

Borstlift resultaten

De resultaten van uw borstlift operatie zijn direct zichtbaar. Na verloop van tijd zal de geringe zwelling oplossen en zullen de littekens vervagen.
De meeste mensen zijn direct blij met de nieuwe vorm van hun borsten maar soms is dit een proces wat moet groeien en meer tijd nodig heeft. Het definitieve resultaat van uw borstlift zal verschijnen in de eerste  maanden na de operatie.
Littekens zijn permanent maar ze zullen vervagen na verloop van tijd. Het resultaat van uw borstlift operatie zal langdurig zijn.

Na verloop van tijd kunnen de borsten weer veranderen als gevolg van de veroudering en de zwaartekracht. De resultaten van een borstlift zijn langduriger indien u:

 • uw gewicht goed houdt
 • een gezonde levensstijl aanhoudt
 • niet rookt
 • de huid goed verzorgt

Het is belangrijk dat de littekens in de tijd van genezing niet te veel aan kracht, zwelling, schuren, of beweging worden onderworpen. Uw arts zal u hier specifieke instructies over geven.

Wat zijn de risico's en complicaties van een Borstlift?

Is een borstlift een veilige ingreep?

Een borstlift is een veilige procedure als die goed wordt uitgevoerd door een ervaren chirurg in een volledige uitgeruste en professionele behandelomgeving. Als Plastisch Chirurg heb ik duizenden cosmetische ingrepen uitgevoerd.  Een borstlift is onder deze voorwaarden een veilige ingreep.

Risico’s van een borstlift

 • Veranderd of verminderd gevoel in de tepel. Dit kan van tijdelijke of permanente aard zijn.
 • Onregelmatigheden in de borstvorm.
 • Asymmetrie
 • Gedeeltelijk of geheel verlies van de tepel of tepelhof

Bovenstaande zaken komen niet tot nauwelijks voor, maar ik moet ze u wel vertellen. Uiteraard bespreken we dit uitgebreid tijdens het consult.  Het is belangrijk om daar al uw vragen te stellen. Het is belangrijk dat u met een gerust hart de ingreep kunt ondergaan.

Herstellen van een borstlift?

Hoe snel herstel ik van een borstlift?

Tijdens de borstlift zullen o.a. wondpleisters worden aangebracht op de littekens nadat de procedure is voltooid. Na de operatie krijgt u een elastische BH aangemeten om zwelling te minimaliseren en ter ondersteuning van uw borsten tijdens de genezing. Deze dient u de eerste twee weken dag en nacht te dragen. Uiteraard mag deze af gedaan worden voor het douchen.

Een borstlift is doorgaans geen zware of pijnlijke ingreep maar ik adviseer wel om de eerste week na de ingreep thuis te blijven om rustig te kunnen herstellen.
Afgeraden wordt in de eerste 6 weken:

. sporten
. roken
. zwaar tillen (> 10 kg)

Na de eerste 6 weken kunt u de borsten als genezen beschouwen en kunt u weer gaan sporten. Ongeveer 3 maanden na de operatie zullen we het resultaat bekijken en weer foto’s maken.

Gerelateerde behandelingen:
Bekijk de animatie:

Prijs:
v.a. € 3900
Anesthesie:
Algehele Anesthesie
Verblijf:
Met overnachting
Operatieduur:
1.5 - 2 uur
Hersteltijd:
2 - 3 weken
Maak een Afspraak
Laden....