Gratis Consult    Ervaren Chirurg    Altijd Bereikbaar 

We zijn op dit moment telefonisch bereikbaar!
    020 305 00 30

Oorcorrectie

OorcorrectieWat is een Oorcorrectie?

Wat is een oorcorrectie?

Een oorcorrectie (medische term: otoplastiek) is bedoeld om de stand van het oor, of een deel van het oor, te verbeteren.

Oorcorrectie niet alleen bij ‘flaporen’

Een voorbeeld van een otoplastie is een het corrigeren van flaporen. Een oorcorrectie kan echt ook andere defecten of misvormingen aan het oor verhelpen. Denk aan aangeboren oorafwijkingen, maar ook misvormde oren die zijn ontstaan door verwonding of letsel.

Herstellen van de natuurlijke vorm

Oorchirurgie heeft het doel de natuurlijke vorm van het oor te stellen. Belangrijk is ook om de verhouding tussen oren en het gezicht te herstellen en in evenwicht te brengen. Een kleine misvorming aan het oor kan voor mensen grote gevolgen hebben. Het effect van een oorcorrectie kan dan groot zijn.

Uw gezicht weer in balans na een oorcorrectie

Ook voor kinderen met uitstekende of misvormde oren is plastische chirurgie een serieuze optie.  Het kan een zeer grote verbetering opleveren voor het aangezicht. Denk bijvoorbeeld aan mensen met:

  • Te grote oren
  • Oorafwijkingen zoals Microtia ( een onderontwikkeld extern oor)
  • Uitstekende oren aan één of aan beide zijden van het gezicht

Daarnaast kan een oorcorrectie nodig zijn om eerder uitgevoerde oorchirurgie te corrigeren. Indien u het gevoel heeft dat uw oren een belemmering zijn in het dagelijks leven, dan kan het zeer nuttig zijn om eens langs te komen voor een consult. Soms kan een kleine ingreep al grote verbetering teweeg brengen.


Wie is geschikt voor een Oorcorrectie?

Ben ik een goede kandidaat voor een oorcorrectie?

De meeste mensen zijn geschikt voor plastische chirurgie. Waaraan een ideale kandidaat voldoet ? Bekijk mijn ideale kandidaat voor plastische chirurgie hier.  Een oorcorrectie kan een flinke verandering in het gelaat bewerkstelligen. Mensen met ‘Flaporen’  zijn daarin belangrijke kandidaten. Maar ook wanneer u vindt dat u veel te grote oren heeft kunt u nadenken over een oorcorrectie. Daarnaast zijn er ook veel mensen die vinden dat de oorlel te groot is. Ook dat kunnen we vaak corrigeren met een cosmetische ingreep.

Wij behandelen geen kinderen

Een grote doelgroep zijn kinderen. Veel kinderen met ‘Flaporen’ kunnen in hun omgeving ( school) veel hinder ervaren van bijvoorbeeld  ‘Flaporen’. Alhoewel kinderen vanaf 5 jaar in principe in aanmerking komen voor een oorcorrectie  ( het kraakbeen is dan vaak stabiel genoeg), behandelen we bij Boerhaave Medisch Centrum geen minderjarigen. U kunt in dat geval een oorcorrectie in een ziekenhuis aanvragen.

Een oorcorrectie een oplossing voor uw klachten?

Uiteraard zijn er ook beperkingen aan deze ingreep. Tijdens het consult zal ik uw persoonlijke situatie beoordelen en met u bespreken wat bij u de oorzaak is, welke behandeling het beste resultaat geeft, wat er redelijkerwijs bereikt kan worden maar ook wat de beperkingen zijn.

Oorcorrectie: Het consult

Het oorcorrectie consult

Gratis en vrijblijvend advies

Het consult is een heel belangrijk onderdeel van de behandeling. Dit gesprek is vrijblijvend en gratis.  In dit gesprek zullen een aantal belangrijke zaken worden besproken. Allereerst natuurlijk uw verwachtingen van de oorcorrectie. Op basis van uw specifieke situatie zal ik de meest geschikte behandeling voorstellen en uitleggen welk resultaat u daarvan kunt verwachten.

Uw medische achtergrond is belangrijk

Ook zal ik vragen naar uw medische achtergrond (medische aandoeningen, allergieën, medicijngebruik en eerdere medische behandelingen).  Daarnaast zal ik tijdens het consult foto’s nemen van het te behandelen gebied en zal ik de meest relevante risico’s en complicaties van een oorcorrectie bespreken.

Het consult is een gesprek voor u

U krijgt uiteraard de ruimte om vragen te stellen. Dat is ook belangrijk. Het consult is een gesprek voor u en voor niemand anders. Ik probeer u dan ook zo goed mogelijk te informeren. U moet namelijk een weloverwogen keuze kunnen maken ten aanzien van de dokter die u gaat behandelen, de behandeling zelf en de kliniek.

Altijd met Plastisch Chirurg en Consulente

Het consult is meer dan alleen een intake gesprek. Wij vinden het van groot belang dat u tijdens dit gesprek alle informatie heeft om tot een goede beslissing te komen. Daarbij hoort ook praktische informatie rondom de ingreep. U heeft na het gesprek met mij altijd een gesprek met de consulente die u van alle praktische informatie voorziet.

Lees ook:

  • Het consult
  • Hoe bereid ik mij goed voor op het consult ?
  • Waar moet ik op letten bij mijn keuze voor een behandeling?
  • Welke vragen kan ik stellen ?

Hoe gaat een Oorcorrectie in zijn werk?

Wat gebeurt er tijdens de ingreep?

De oorcorrectie procedure omvat een aantal stappen en duurt meestal rond de 45 minuten:

Stap 1 – Anesthesie

De ingreep vindt vrijwel altijd plaats onder lokale anesthesie. Deze anesthesie dienen we toe met kleine prikjes in en rond het oor. U zult tijdens de behandeling volledig bij kennis zijn maar verder geen pijn voelen.

Stap 2 – De incisie

Er zijn verschillende oorcorrecties mogelijk, maar ik beschrijf hier alleen even de correctie van flaporen. Voor de uitleg van andersoortige correcties verwijs ik u naar het consult. De incisie bij deze ingreep maak ik op het achteroppervlak van het oor. Als het toch nodig is om aan de voorkant van het oor een incisie te maken, dan gebeurt dan net onder de rand van het oor. Het kraakbeen wordt ingesneden en in de juiste positie gebracht waarna het geheel wordt gehecht met kleine hechtingen.

Stap 3 – Het bekijken van het resultaat

Het resultaat is nog niet direct zichtbaar. Uw oren zullen in het geval van flaporen ingepakt zijn in verband. Dit is nodig om de oren te ondersteunen en ook om de nieuwe vorm van de oren te behouden.  Nadat het verband verwijderd is ( na 1 week) zal de aanblik van de oren sterk veranderd zijn. In het begin kan er nog wat zwelling en blauwheid zijn. UIteindelijk zijn de littekens aan de achterzijde van het oor nauwelijks zichtbaar. Ook omdat de oren nu dichter bij het hoofd zijn gepositioneerd en daardoor een plooi is ontstaan waarin het litteken mooi weggewerkt is.

Wat zijn de risico's en complicaties van een Oorcorrectie?

Is een oorcorrectie een veilige ingreep?

Een oorcorrectie is een veilige procedure als het goed wordt uitgevoerd door een ervaren chirurg in een volledige uitgeruste en professionele behandelomgeving.  Als Plastisch Chirurg heb ik duizenden cosmetische ingrepen uitgevoerd. Ik heb deze ingreep veelvuldig uitgevoerd en het is een veilige ingreep.

Risico’s bij een oorcorrectie

  • Asymmetrie

Bovenstaande komt niet tot nauwelijks voor, maar ik moet het u wel vertellen. Uiteraard bespreken we dit uitgebreid tijdens het consult.  Het is belangrijk om daar al uw vragen te stellen. Het is belangrijk dat u met een gerust hart de ingreep kunt ondergaan.

Gerelateerde behandelingen:
Lees ook:
Bekijk de animatie:

Prijs:
v.a. € 900,-
Anesthesie:
Lokale Verdoving
Verblijf:
Zonder overnachting
Operatieduur:
45 minuten
Hersteltijd:
7 - 14 dagen
Maak een Afspraak
Laden....