Gratis Consult    Ervaren Chirurg    Altijd Bereikbaar 

365 dagen per jaar van 8 tot 20 bereikbaar!
    020 305 00 30


Wie is geschikt voor een Dijbeenlift?

Wat is een dijbeenlift?

Het doel van een dijbeenlift is om een strakkere huid en een betere vorm van het bovenbeen te creëren. Dit wordt gedaan door overtollige huid en soms ook vet te verwijderen rondom de dijen met een snede in de lies en vaak ook de binnenzijde van het bovenbeen.

Sporten helpt niet meer

Gewichtsverlies en veel sporten geven niet de garantie dat uw lichaam ook de vorm heeft die u wenst. Met name de dijbenen kunnen daar met name bij vrouwen nog wel eens achterblijven. De vorm en stevigheid van de dijbenen staan dan niet in verhouding tot de rest van het lichaam. Sporten en afvallen helpen niet. Chirurgie kan de oplossing zijn.

Weer strakke bovenbenen

Tijdens een dijbeenlift verwijder ik een deel van de verslapte huid aan de binnenzijde van het bovenbeen, waardoor het bovenbeen strakker wordt en het verslapte beenweefsel wordt gelift. Het litteken zit dan deels aan de binnenkant van het bovenbeen en in de liesstreek.

Wat zal een dijbeenlift niet doen?

Een dijbeenlift is niet bedoeld om overtollig vet te verwijderen. Daarvoor is een liposuctie veel meer geschikt. Zeker als de huid nog goed elastisch en stevig is. De huid kan zich dan namelijk nog prima en op natuurlijke wijze naar de nieuwe lichaamscontouren vormen.

Soms, als de huid slecht is en er relatief veel vetweefsel in de dijen aanwezig is, kan een combinatie van een dijbeenlift met een liposuctie de beste oplossing zijn.

Wie is geschikt voor een Dijbeenlift?

Ben ik een goede kandidaat voor een dijbeenlift?

De meeste volwassen mensen zijn geschikt voor plastische chirurgie. Waaraan een ideale kandidaat voldoet ? Bekijk mijn ideale kandidaat voor plastische chirurgie hier. Een dijbeenlift kan geschikt zijn voor mensen met:

  • een relatief stabiel lichaamsgewicht.
  • overmatig zacht huidweefsel langs de binnenkant van dij en / of aan de buitenkant van de dij
  • dijen die niet passen qua vorm bij de rest van het lichaam

Een dijbeenlift een geschikt oplossing voor u?

Uiteraard zijn er ook beperkingen aan deze ingreep. Tijdens het consult zal ik uw persoonlijke situatie beoordelen en met u bespreken wat bij u de oorzaak is, welke behandeling het beste resultaat geeft, wat er redelijkerwijs bereikt kan worden maar ook wat de beperkingen zijn.

Dijbeenlift: Het consult

Het dijbeenlift consult

Gratis en vrijblijvend advies

Het consult is een heel belangrijk onderdeel van de behandeling. Dit gesprek is vrijblijvend en gratis.  In dit gesprek zullen een aantal belangrijke zaken worden besproken. Allereerst natuurlijk uw verwachtingen van de dijbeenlift. Op basis van uw specifieke situatie zal ik de meest geschikte behandeling voorstellen en uitleggen welk resultaat u daarvan kunt verwachten.

Uw medische achtergrond is belangrijk

Ook zal ik vragen naar uw medische achtergrond (medische aandoeningen, allergieën, medicijngebruik en  eerdere medische behandelingen).  Daarnaast zal ik tijdens het consult foto’s nemen van het te behandelen gebied en zal ik de meest relevante risico’s en complicaties van een dijbeenlift bespreken.

Het consult is een gesprek voor u

U krijgt uiteraard de ruimte om vragen te stellen. Dat is ook belangrijk. Het consult is een gesprek voor u en voor niemand anders. Ik probeer u dan ook zo goed mogelijk te informeren. U moet namelijk een weloverwogen keuze kunnen maken ten aanzien van de dokter die u gaat behandelen, de behandeling zelf en de kliniek.

Altijd met Plastisch Chirurg en Consulente

Het consult is meer dan alleen een intake gesprek. Wij vinden het van groot belang dat u tijdens dit gesprek alle informatie heeft om tot een goede beslissing te komen. Daarbij hoort ook praktische informatie rondom de ingreep. U heeft na het gesprek met mij altijd een gesprek met de consulente die u van alle praktische informatie voorziet.

Lees ook:

  • Het consult
  • Hoe bereid ik mij goed voor op het consult ?
  • Waar moet ik op letten bij mijn keuze voor een behandeling?
  • Welke vragen kan ik stellen ?

Hoe gaat een Dijbeenlift in zijn werk?

Wat gebeurt er tijdens de ingreep?

Een dijbeenlift duurt meestal 2 tot 3 uur en omvat de volgende stappen:

Stap 1 – Anesthesie

Een dijbeenlift vindt plaats onder algehele anesthesie (narcose).  Hiervoor gelden een aantal regels. De anesthesist en ikzelf zullen u tijdig informeren over deze regels. U zult ook in de kliniek overnachten na deze ingreep.

Stap 2 – De incisie

De plaats van de incisie kan variëren op basis van uw specifieke lichaamsvorm, de mate van correctie en uw voorkeur.  De meest gebruikte techniek is de techniek waarbij ik een incisie maak ik in de lies die via de binnenkant van het bovenbeen naar beneden toe loopt.

‘Mediale dijbeenlift incisie’

Tijdens de ingreep zal ik het onderliggende weefsel herpositioneren en aantrekken. De huid zal ik aantrekken en opnieuw plaatsen zodat een strakke en mooi gevormde dij ontstaat. In sommige gevallen kan alleen een incisie in de liesstreek volstaan. Dat is echter zeer persoonlijk en ik  kan dat alleen tijdens het consult beoordelen.

Incisie aan de buitenkant van het dijbeen

In enkele gevallen kan het nodig zijn om een incisie te maken die zich uitstrekt van de lies tot de buitenkant van de heup.  Met deze techniek wordt het weefsel over bijna de gehele omtrek van het bovenbeen  ‘opgetild’.  De incisies ( littekens)  zijn niet zichtbaar bij het dragen van badkleding en liggen zoveel mogelijk in natuurlijke plooien.

Stap 3 – Het bekijken van de resultaten

De wonden worden in meerdere lagen gesloten. De diepe hechtingen zijn om het dieper gelegen weefsel te verankeren en te sluiten en ze nemen meteen de meeste spanning weg. Dan volgt een laag vlak onder de huid om de laatste spanning op die huid weg te nemen zodat de huid spanningsloos gesloten kan worden met een doorlopende hechting in de huid zelf. Wat u direct zult zien is dat de huid van het dijbeen gladder en strakker is. Het eindresultaat is echter nog niet goed zichtbaar door zwelling en blauwe plekken en mogelijk enkele spanningsplooien. Deze zullen zal door rust en het nauwgezet volgen van de instructies vanzelf verdwijnen.

Wat zijn de risico's en complicaties van een Dijbeenlift?

Is een dijbeenlift een veilige ingreep?

Een dijbeenlift is een veilige procedure als het goed wordt uitgevoerd door een ervaren chirurg in een volledige uitgeruste en professionele behandelomgeving.  Als Plastisch Chirurg heb ik duizenden cosmetische ingrepen uitgevoerd.  Een dijbeenlift is dus  een veilige ingreep.

U moet zich realiseren dat een dijbeenlift een chirurgische procedure is met de daarbij behorende risico’s en complicaties. Alhoewel de kans op dergelijke complicaties zeer gering is, zal ik u hier wel nadrukkelijk op wijzen tijdens het consult.

Bovenstaande komt niet tot nauwelijks voor, maar ik moet het u wel vertellen. Uiteraard bespreken we dit uitgebreid tijdens het consult.  Het is belangrijk om daar al uw vragen te stellen. Het is belangrijk dat u met een gerust hart de dijbeenlift kunt ondergaan.

Gerelateerde behandelingen:
Lees ook:
Bekijk de animatie:
Prijs:
v.a. € 3.500,-
Anesthesie:
Algehele Anesthesie
Verblijf:
Met overnachting
Operatieduur:
2 - 3 uur
Hersteltijd:
2 - 3 weken
Maak een Afspraak
Laden....