Gratis Consult    Ervaren Chirurg    Altijd Bereikbaar 

We zijn op dit moment telefonisch bereikbaar!
    020 305 00 30

Buikwandcorrectie


Wat is een buikwandcorrectie?

Wat is een buikwandcorrectie?

Bij een buikwandcorrectie, ook bekend  met de medische term abdominoplastiek, wordt overtollig vet en huidweefsel bij de onderbuik verwijderd en de huid van de buik strak getrokken, met als doel een strakke, platte en stevige buik.

Versteviging van het spierweefsel

Bij sterk opzetten van de buik wijken de rechte buikspieren uit elkaar om ruimte te maken voor het extra volume. Soms blijven de rechte buikspieren (rectusspieren) wat uit elkaar liggen als het volume weer is afgenomen ( dat heet rectus diastase). Dit komt het meest voor  na een zwangerschap, vaak als de buik heel groot is geweest.  Helaas is dit niet met training te verhelpen. Tijdens een buikwandcorrectie kunnen deze spieren ook verstevigd worden. De rechte buikspieren komen dan weer in de juiste positie ten opzichte van elkaar (wijken niet meer) en dit heeft een positief effect op het aspect van de buik die daardoor wat minder bol wordt. Stevigere en sterkere buikspieren kunnen ook een positief effect hebben op eventuele rugklachten.

Heel hard trainen, maar geen platte gespierde buik

Er zijn veel mensen die een probleem hebben met het aspect van de buik. Dieet, training en andere middelen helpen niet altijd voldoende en bovendien kan gewichtsverlies juist tot een slappere buik leiden.
Mensen met normaal lichaamsgewicht en een getraind lichaam kunnen ook een verslapping van de buik  hebben.  Het trainen van de buikspieren zal deze verslapping niet (altijd) verhelpen. Ook het wijken van de rechte buikspieren is niet met training te verhelpen.
De oorzaak van deze verslapping kan zijn:

  • Zwangerschap (rectusdiastase!)
  • Veroudering
  • Erfelijkheid
  • Grote gewichtsschommelingen

Een buikwandcorrectie is een procedure die kan helpen om de verslapping in de buik te herstellen.

Wat doet een buikwandcorrectie niet?

Een buikwandcorrectie is geen methode om gewicht te verliezen en is geen alternatief voor sporten. De resultaten zijn in principe duurzaam, maar grote gewichtsschommelingen kunnen de positieve resultaten sterk verminderen. Ik zal mensen die van plan zijn om flink af te vallen of proberen opnieuw zwanger te worden, adviseren een buikwandcorrectie uit te stellen.

Een buikwandcorrectie kan helpen tegen striae

Een buikwandcorrectie is in principe geen procedure om striae (striemen) te herstellen. Indien de striae zich voornamelijk op de onderbuik bevinden zullen deze grotendeels verdwijnen omdat met een buikwandcorrectie de overtollige huid van de onderbuik, tussen navel en schaambeharing, verwijderd wordt. Indien er dan nog striemen over zijn zullen deze zich na de ingreep een heel stuk lager bevinden, boven de schaambeharing.

Your BMI is

Powered by BMI Calculator


Wie is geschikt voor een Buikwandcorrectie?

Ben ik een goede kandidaat voor een buikwandcorrectie?

De meeste volwassen mensen  zijn geschikt voor plastische chirurgie. Waaraan een ideale kandidaat voldoet ? Bekijk mijn ideale kandidaat voor plastische chirurgie hier.

Een buikwandcorrectie kan geschikt zijn voor mensen met een relatief stabiel lichaamsgewicht en hinder ondervinden van het uiterlijk van hun buik.

Een buikwandcorrectie een geschikte behandeling voor u ?

Herkent u zich in de klachten ? Bent u er niet zeker van of u een geschikte kandidaat bent voor een buikwandcorrectie? Of bent u ervan overtuigd dat een buikwandcorrectie een oplossing is voor uw probleem? Kom dan geheel vrijblijvend bij mij op consult. Ik kan dan op basis van uw lichaamsconditie en uw wensen een veel beter inschatting maken.

Buikwandcorrectie: Het consult

Het buikwandcorrectie consult

Gratis en vrijblijvend advies

Het consult is een heel belangrijk onderdeel van de behandeling. Dit gesprek is vrijblijvend en gratis.  In dit gesprek zullen een aantal belangrijke zaken worden besproken. Allereerst natuurlijk uw verwachtingen van de buikwandcorrectie. Daarnaast is uw specifieke situatie een bepalende factor. Er zijn verschillende methoden voor het corrigeren van de buik en op basis van uw situatie zal ik de meest geschikte behandeling voorstellen en uitleggen welk resultaat u daarvan kunt verwachten.

Uw medische achtergrond is belangrijk

Ook zal ik vragen naar uw medische achtergrond (medische aandoeningen, allergieën, medicijngebruik en  eerdere medische behandelingen).  Daarnaast zal ik tijdens het consult foto’s nemen van het te behandelen gebied en zal ik de meest relevante risico’s en complicaties van een buikwandcorrectie bespreken.

Het consult is een gesprek voor u

U krijgt uiteraard de ruimte om vragen te stellen. Dat is ook belangrijk. Het consult is een gesprek voor u en voor niemand anders. Ik probeer u dan ook zo goed mogelijk te informeren. U moet namelijk een weloverwogen keuze kunnen maken ten aanzien van de dokter die u gaat behandelen, de behandeling zelf en de kliniek.

Altijd met Plastisch Chirurg en Consulente

Het consult is meer dan alleen een intake gesprek. Wij vinden het van groot belang dat u tijdens dit gesprek alle informatie heeft om tot een goede beslissing te komen. Daarbij hoort ook praktische informatie rondom de ingreep. U heeft na het gesprek met mij altijd een gesprek met de consulente die u van alle praktische informatie voorziet.

Lees ook:

Hoe gaat een Buikwandcorrectie in zijn werk?

Wat gebeurt er tijdens de ingreep?

Een buikwandcorrectie procedure omvat de volgende stappen en duurt meestal 1.5 tot 3 uur:

Stap 1 – Anesthesie

Een buikwandcorrectie vindt altijd plaats onder algehele anesthesie (narcose).  Hiervoor gelden een aantal regels. De anesthesist en ikzelf zullen u tijdig informeren over deze regels. U zult ook in de kliniek overnachten na deze ingreep.

Stap 2 – De incisie

Er is een onderscheid tussen en mini-buikwandcorrectie en een reguliere buikwandcorrectie. Ik zal hier een volledige buikwandcorrectie beschrijven.

Ik begin met een snede rond de navel om deze vrij te maken van de omliggende huid. Hierna volgt een licht naar beneden gebogen incisie naar beide zijkanten. De lengte van deze snede varieert overigens naar gelang de hoeveelheid overtollige huid die we verwijderen. Dan wordt de huid-vetlaag los gemaakt van de spierlaag en kan deze naar beneden worden getrokken om te beoordelen hoeveel huid er van de onderbuik verwijderd kan worden. De overtollige huid van de onderbuik wordt via een gespiegelde licht naar boven gerichte incisie boven de schaambeharing verwijderd. Nu kunnen de rechte buikspieren (rectusspieren) goed worden beoordeeld en eventueel worden verstevigd (fasciereving).

De huid van de bovenbuik trek ik naar beneden als een soort ‘scherm’ (luxaflex). De huiddelen worden met 3 lagen (oplosbare) hechtingen aan elkaar gezet, de buitenste laag in de huid zelf (dus geen hechtingen aan de buitenkant). Ik laat 2 drains achter die het wondvocht in de eerste week afvoeren en zodoende zorgen voor een snelle en goede hechting van de huidlaag op de spierlaag. Een nieuwe ‘navelgat’ wordt in de huid die naar beneden is getrokken gemaakt en de (oude) navel wordt hier in gehecht.

Stap 3 – Het bekijken van de resultaten

Uw buikwandcorrectie zal resulteren in een vlakkere, stevigere buik. De vorm van uw buik zal meer in balans zijn met uw lichaam.

Littekens van een buikwandcorrectie zijn enkele maanden nog wel goed zichtbaar, maar zullen na een jaar bijna helemaal vervaagd zijn. Bij vrouwen met een litteken van een keizersnede kan het nieuwe litteken in het oude litteken worden opgenomen (of het oude verwijderd worden) maar of dit kan is afhankelijk van de mate van huidoverschot van de buik.

Is een buikwandcorrectie een veilige ingreep?

Is een buikwandcorrectie een veilige ingreep?

Een buikwandcorrectie is een veilige procedure als het goed wordt uitgevoerd door een ervaren chirurg in een volledige uitgerust en professionele behandelomgeving.  Als Plastisch Chirurg heb ik duizenden cosmetische ingrepen uitgevoerd.  Een buikwandcorrectie is dus  een veilige ingreep.

Specifieke risico’s en complicaties

  • Wondgenezingsproblemen
  • Verlies van huid (necrose) waardoor te weinig huid overblijft
  • Vochtophoping onder de huid
  • Vochtverlies uit de wond of de navel

Bovenstaande komt niet veel voor, maar ik moet het u wel vertellen. Uiteraard bespreken we dit uitgebreid tijdens het consult.  Het is belangrijk om daar al uw vragen te stellen. Het is belangrijk dat u met een gerust hart de buikwandcorrectie kunt ondergaan.

Gerelateerde behandelingen:
Lees ook:
Bekijk de animatie:

Prijs:
v.a. € 2.800,-
Anesthesie:
Algehele Anesthesie
Verblijf:
Met overnachting
Operatieduur:
1 - 2,5 uur
Hersteltijd:
7 - 14 dagen
Maak een Afspraak
Laden....