Gratis Consult    Ervaren Chirurg    Altijd Bereikbaar 

365 dagen per jaar van 8 tot 20 bereikbaar!
    020 305 00 30

Ben ik een geschikte kandidaat voor plastische chirurgie ?

De meeste volwassenen zijn goede kandidaten om plastische chirurgie te ondergaan.  Voordat u de eerste stap zet heeft u er vaak al lang en goed over nagedacht . Dat is ook goed; Het creëren van een reëel verwachtingspatroon is misschien wel de meest belangrijke stap in een behandeltraject. Ik zal u daarbij tijdens het consult ook helpen.

U bent lichamelijk gezond

Plastische chirurgie omvat een chirurgische ingreep. Gezonde mensen hebben meer kans op een goed eindresultaat en voorspoedig herstel. Het nastreven van een goede en gezonde leefstijl, met goede voeding en voldoende beweging is dus belangrijk.

U bent niet (ernstig) ziek

Het is ook van belang dat u geen levensbedreigende ziekte heeft of een medische aandoening die de genezing kan belemmeren. Het is verstandig een lijst van eventuele medicijnen die u gebruikt mee te nemen. In het voortraject zal ik ook inzicht vragen in uw medische voorgeschiedenis.

U heeft realistische verwachtingen

Het consult is hierin belangrijk. Uw verwachtingen en wensen moeten passen bij het te verwachten eindresultaat. Het is uiteraard van belang dat u een positief beeld heeft van het mogelijke eindresultaat. Denk goed na over het eindresultaat dat u wilt bereiken in combinatie met het verwachtingspatroon dat ik schets tijdens het consult.

U rookt niet

De nadelen van roken zijn bekend. Roken vergroot de kans op complicaties tijdens en na de ingreep. De kans op een voorspoedig herstel is ook groter als u niet rookt. Bloedvaten van rokers zijn minder gezond, dit heeft een negatief effect op de wondgenezing.

Roken verkleint dus de kans op een goed herstel en een goed eindresultaat. Ook moet u zich realiseren dat roken een risico is voor de duurzaamheid van het resultaat. De huid van rokers veroudert sneller dan die van niet-rokers.