Gratis Consult    Ervaren Chirurg    Altijd Bereikbaar 

We zijn op dit moment telefonisch bereikbaar!
    020 305 00 30

Voorbereiden op het consult

U bent vastbesloten om een borstvergroting te ondergaan of u twijfelt nog aan die ooglidcorrectie. U wilt nu eindelijk iets aan uw buik laten doen, maar u weet niet zeker of de behandeling geschikt is voor u. Lastige keuzes als u niet volledig bent geïnformeerd en geadviseerd.

Ik vind het als plastisch chirurg van groot belang u optimaal en volledig te informeren, zo kan ik  mogelijke onzekerheden wegnemen voordat u tot uw definitieve besluit komt. Het eerste consult dient daarvoor.  Om de tijd goed te benutten is het handig ter voorbereiding al eens na te denken over onderstaande vragen.

Waarom wilt u deze behandeling ondergaan?

Denk vooraf goed na over uw verwachtingen en het gewenste eindresultaat. Welk doel heeft u voor ogen met de behandeling? Het is zeer belangrijk om dit voor uzelf goed op een rijtje te hebben. Dit is namelijk het vertrekpunt van ons eerste gesprek. Deel dit dan ook tijdens het eerste gesprek.

Wat is uw medische achtergrond ?

Heeft u medische aandoeningen, allergieën, en / of eerdere medische behandelingen ondergaan? Denk hier vooraf over na en geeft dit vervolgens aan tijdens het consult. Wellicht is het handig een overzichtje op papier mee te nemen.

Welke medicatie of andere middelen gebruikt u ?

Het gebruik van medicatie is belangrijk om te vermelden. Denk er goed over na welke medicatie u inneemt. Niet alleen geneesmiddelen die door een arts zijn voorgeschreven, maar ook het gebruik van Aspirine bevattende medicatie, vitamine supplementen, kruiden-extracten, alcohol, drugs en rookwaren zijn zeer zeker het vermelden waard. Maak desnoods een medicatielijst die u meeneemt naar het consult.

Heeft u eerder en vaker operaties ondergaan?

Eventuele vorige operaties zijn belangrijk om vooraf te vermelden. Dit kan van invloed zijn op de ingreep of op het herstel daarvan.

Wilt u een cosmetische borstingreep ?  Dan is het zeer relevant om te weten of u een familiegeschiedenis heeft met borstkanker. Indien beschikbaar kunt u ook eventueel uitslagen van mammogrammen of bijvoorbeeld biopsies meenemen naar het consult.

Bereid uw vragen goed voor

Ik probeer u zo goed mogelijk te informeren. Vragen die anderen al hebben gesteld heb ik daarom gebundeld op deze pagina.  Toch zult u voorafgaand aan het consult nog steeds vragen hebben. Schrijf deze op en neem ze mee naar het consult.  Mijn doel is om u goed geïnformeerd en zonder openstaande vragen de juiste beslissing te laten nemen.

Meenemen naar het consult:

  • Lijst met vragen
  • Eventuele medische dossiers en een lijst van de medicatie die u gebruikt

Uitslagen van eventuele medische (voor) onderzoeken zoals mammogrammen of biopsies