Gratis Consult    Ervaren Chirurg    Altijd Bereikbaar 

365 dagen per jaar van 8 tot 20 bereikbaar!
    020 305 00 30

Herstellen van een cosmetische ingreep

De kans op een goed en spoedig herstel vergroot u door de instructies goed te volgen. U krijgt deze na de operatie mee naar huis. Uw lichaam zal alle energie nodig hebben voor het herstel. Gun uzelf en uw lichaam rust.

Volg de instructies

U heeft zelf ook invloed op een goed resultaat. Het volgen van instructies is daarin essentieel. U krijgt een uitgebreide instructie mee naar huis.

Klachten na een ingreep

Klachten zoals een trekkende pijn en zwelling zijn zeer normaal. Mocht u echter andere klachten ervaren zoals kortademigheid, pijn op de borst of een onregelmatige hartslag, neem dan direct contact op met de kliniek, huisarts of eerste hulp.

Lichte bloedingen zijn normaal, maar indien bloedingen blijven aanhouden en/of heviger worden, dan is het noodzaak om direct contact met mij of de verpleging op te nemen.

Doe voorzichtig

Kort na de ingreep zal het geopereerde gebied gevoelig zijn. Het is in de eerste dagen na de ingreep belangrijk om wrijving rond het wondgebied te voorkomen. Beweging in de vorm van sporten of zware lichamelijke activiteit is zeer sterk af te raden. Ook huishoudelijk werk waarbij u bijvoorbeeld veel voorover hangt of moet bukken kan druk geven , u dient dit zoveel mogelijk te vermijden.

Uitgebreide instructie ontvangt u van de consulente en het medisch personeel van Boerhaave Medisch Centrum.